- Ruslardan PYD ve Ceyş es-Suvvar'a hava desteği

- Ruslardan PYD ve Ceyş es-Suvvar'a hava desteği

Rus ordusuna ait savaş uçakları, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin elinden aldığı köylere saldırdı

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, muhaliflerin Halep'in kuzeyinde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin elinden aldığı köylere saldırdığı bildirildi.

Şam Cephesinin basın sorumlusu Ebu Mahmud Naseer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin, Halep'in kuzeyinde Azez ilçesi ile Deyr Cemal beldesi arasındaki Teneb, Malikiye, Mathna, El Faysal ve Şavrac köylerini PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD güçlerinin elinden aldığını söyledi.

''Muhaliflerin söz konusu köyleri aldıktan sonra Rus savaş uçakları, Teneb, Malikiye, Mathna, El Faysal ve Şavrac köylerine yoğun bir şekilde saldırdı'' diyen Naseer, ''PYD güçleri ile Ceyş es-Suvvar (Devrim ordusu) bölgede beraber hareket ediyor. Muhaliflerle alakası olmayan Ceyş es-Suvvar muhalif köylere saldırıyor. Rus uçakları, PYD ve Ceyş es-Suvvar'a hava desteği veriyor'' dedi.

Bu arada Halep'teki yerel aktivistler de PYD güçlerinin Halep'in kuzeyindeki Şeyh Maksud bölgesinde kentin kuzeye açılan Kastello yolundan geçen araçlara ateş açtığını ve muhaliflerin de PYD güçlerine ağır silahlarla saldırdığını ifade etti.

Kaynaklar, Rus savaş uçaklarının Kastello yoluna 7 hava saldırısı düzenlediğini, Suriye'nin kuzeyinde PYD güçleriyle hareket eden Ceyş es-Suvvar'ın da Deyr Cemal bölgesine havan toplarıyla saldırdığını aktardı. 

Rus ordusuna ait savaş uçakları, Suriye'ye geldiği Eylül ayından bu yana Halep, Humus, İdlib, Hama ve Lazkiye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmen bölgesine saldırıyor. Rus uçaklarının Ekim ayı sonuna kadar muhalif bölgelere düzenlediği saldırılarda 263 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Rus uçakları, İdlib ve Halep'in kuzeyinde sınır kapılarında insani yardım taşıyan tır sahasına da şimdiye kadar 3 saldırı gerçekleştirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı