Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi

ABD Savunma Bakanı Carter, Moskova yönetiminin Suriye'deki askeri faaliyetleri konusunda ikinci bir görüşme yapılması gerektiğini söyledi

MORON HAVA ÜSSÜ (AA) - ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Rus liderlerin, Moskova yönetiminin Suriye'deki askeri faaliyetleri konusunda bir başka görüşme için derhal Pentagon ile temasa geçmesi gerektiğini söyledi.

İspanya'yı ziyaret eden Carter, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin yol açtığı endişeyi dile getirerek ABD'nin, gittikçe kalabalıklaşan Suriye semalarında herhangi bir yanlış hesabın veya kazanın nasıl önleneceği konusunda ikinci bir toplantı yapmayı beklediğini açıkladı.

Ash Carter, geçen hafta Amerikalı ve Rus yetkililer arasında video konferans yoluyla yapılan toplantıya atıfta bulunarak "Toplantılar Moskova'nın fikriydi. Onlardan bir yanıt bekliyoruz ve ümit ediyoruz. Gelmeli ve bunu hemen şimdi yapmalılar" ifadesini kullandı. 

Carter ayrıca Suriye'de gönüllü Rus askerlerinin olabileceği yönündeki haberleri doğrulayamayacağını belirterek böyle bir durumun, eğer doğruysa sadece Rusya'nın Suriye'deki hatalarını derinleştireceği uyarısında bulundu. 

Rusya'ya ait bir savaş uçağı 3 Ekim Cumartesi saat 12.08’de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasına girmiş, iki Türk F-16 jeti önleme yaparak ihlali sonlandırmıştı. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı