Rus öğrenciler Gaziantep mutfağını öğreniyor

Rus öğrenciler Gaziantep mutfağını öğreniyor

Gaziantep'e gelen 7 kişilik öğrenci grubu, dolma doldurup kente özgü yuvalama yaptı

GAZİANTEP (AA) - Erasmus Programı kapsamında Rusya'dan gelen 7 kişilik öğrenci grubu, Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (GASMEK) dolma doldurup yuvalama yaptı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, GASMEK Cumhuriyet Merkezi'nde yemek hocaların önderliğinde Gaziantep mutfağını yakından tanıyan Rus öğrenciler, önce kente özgü yuvalama yuvarladı. Ardından da dolma dolduran öğrenciler, yaptıkları yemeklerin tadına baktı. 

Öğrencilerden Vladislav Bednik, yemeklerin çok lezzetli ancak acılı olduğunu belirterek, "Gaziantep'e ilk gelişim. Az da olsa şehri gezme fırsatı buldum. Çok güzel ve sıcak bir memleket. Özellikle mutfaktaki yemek tatları çok değişik ama bir o kadar da lezzetli" ifadelerini kullandı.

Olesio Ivanchenko da yuvalamayı ilk kez Gaziantep'te gördüğünü ve tadını beğendiğini kaydetti. Ülkelerinde de dolma yapıldığını ifade eden Ivanchenko, ancak daha az baharat ve daha az et kullanıldığını ifade etti.

Öğrencilerin yaklaşık bir ay Gaziantep'te kalacağı ve belirlenen dönemlerde GASMEK'in yemek kurslarına katılacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :