Rus iş adamının yatı "ICE" göz kamaştırıyor

Rus iş adamının yatı "ICE" göz kamaştırıyor

Süleyman Kerimov'un Marmaris'teki 90 metrelik lüks yatı ilgi odağı oldu

MUĞLA (AA) - Marmaris Limanı'nda bir süredir demirli olan Rus iş adamı Süleyman Kerimov'a ait "ICE" isimli mega lüks yat, ilgi odağı oldu.

Dağıstan asıllı iş adamı Kerimov’un 20 gün önce Marmaris'e getirilen 90 metre uzunluğundaki İngiliz bayraklı yatı, bakıma alınmak üzere Marmaris Limanı'nın küçük rıhtımına yanaştırıldı. Akaryakıt ikmali yapılan yatın, pazartesi günü limandan ayrılarak Güney Ege'de mavi yolculuğa çıkmasının beklendiği bildirildi. Liman yetkilileri, yatta sadece personel olduğunu belirtti. Kerimov veya yakınlarının yata ne zaman geleceğinin ise bilinmediği kaydedildi. 

Bir etkinliği takip etmeleri için limanın gümrüklü sahasına geçmesine izin verilen gazeteciler, dev yatı yakından görüntüledi. Basın mensuplarının görüntü çektiğini fark eden yat personeli, uyarıda bulunarak uzaklaşmalarını istedi. 

Dünyanın en büyük ve lüks 100 yatı arasında gösterilen "ICE", Marmarisliler ve ilçede tatilini geçiren turistlerin de ilgi odağı oluyor. 2005 yılında denize indirilen, 160 milyon dolara mal olan ve üzerinde bir helikopter bulunan yat, spor salonu, çalışma odası, jakuzi gibi pek çok lüksü bünyesinde barındırıyor. 

Bu arada, İngiltere'nin futbol kulüplerinden Chelsea'nin sahibi Rus iş adamı Roman Abramoviç'in 165 metre uzunluğundaki yatı "Eclipse" ve 113 metrelik diğer lüks yatı ''Le Grand Bleu'' de Marmaris'e gelmişti. Yatından ayrılan Abramoviç, Selimiye Mahallesi'nde görüntülenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı