Rus gazeteciler Türk meslektaşlarıyla Antalya'da buluşacak

Rus gazeteciler Türk meslektaşlarıyla Antalya'da buluşacak

Antalya'da, Türk-Rus Medya İşbirliği etkinliği çerçevesinde düzenlenecek forumda iki ülkenin gazetecileri bir araya gelecek

ANTALYA (AA) - Rusya'nın en önemli medya kuruluşlarından genel yayın yönetmeni ve haber müdürlerinin de aralarında bulunduğu 65 gazeteci, 31 Ağustos'ta Antalya’da düzenlenecek forumda Türk meslektaşlarıyla buluşacak.

Organizasyonu gerçekleştirilecek uluslararası medya kuruluşu Global Connection'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu buluşma ile iki ülke arasındaki siyasetteki yakınlaşmanın medyaya taşınacağı belirtildi.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından yeni ve tertemiz bir sayfa açıldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yeni sayfaya olumlu katkılar yapmak amacıyla iki ülkenin önde gelen medya mensupları bir araya geliyor. Türk-Rus Medya İşbirliği etkinliği çerçevesinde 31 Ağustos'ta Antalya'da Türk-Rus İşbirliği Forumu düzenleniyor. Forum için Rusya'daki 18 medya holdinginin yönetim kademesinde yer alan ve önemli bölümü yayın yönetmeni ile haber müdürü olan 65 basın mensubu Türkiye'ye geliyor."

Yeni dönemde ekonomi, turizm, tarım, gıda, iletişim ve medyada işbirliğinin ele alınacağı foruma Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katılacakları, konuşmalarının ardından ve Türk ve Rus medya mensuplarının sorularını yanıtlayacakları aktarıldı.

Aynı gün Antalya'da iki ülkenin milli futbol takımlarının hazırlık maçı yapacağı hatırlatılan açıklamada, bu maçı izlemek için Antalya'da olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de paneli ziyaret etmesinin söz konusu olabileceği vurgulandı.

Türk ve Rus gazetecilerin futbol maçını stadyumda birlikte izleyecekleri ve ayrıca bütün gün boyunca Twitter'dan Türkçe "İyiyizbirlikte", Rusça olarak da "Horoshovmeste" hashtagleri kullanılarak paylaşımlar yapılacakları kaydedildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :