Rus gazeteci heyeti YTB'yi ziyaret etti

Rus gazeteci heyeti YTB'yi ziyaret etti

YTB Başkanı Bülbül:- "(FETÖ konusunda) Türkiye’de büyük bir farkındalık oluştu. Milletimiz FETÖ’nün gerçek yüzünü gördü. Ancak faaliyet gösterdikleri ülkeler için tehditler devam ediyor"- "Avrupa ve ABD’de olumlu gelişmeler söz konusu değil. İslamofobi, ı

ANKARA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda Türkiye'de büyük farkındalık oluştuğunu belirterek, "Ancak faaliyet gösterdikleri ülkeler için tehditler devam ediyor." dedi.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre Bülbül, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından "Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık programı" kapsamında Türkiye’ye getirilen Rus gazeteci heyeti ile bir araya geldi.

Bülbül, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Rusya’nın bölge açısından önemli devletler olduğunu belirterek, “Dönem dönem ilişkilerde dalgalanmalar olsa da ilişkilerimiz köklü tarihe dayanıyor. Rusya ile sadece ekonomi, siyaset ve turizm alanında değil, sosyal alanda da ilişkilerimiz mevcut.” ifadesini kullandı.

Rus heyete YTB’nin faaliyetleri konusunda bilgi veren Bülbül, kurumun üç temel sorumluluk alanından birinin "Türkiye'nin diaspora ajansı olarak çalışmalarda bulunmak" olduğunu söyledi.

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının yaşadıkları ülkede aktif bireyler olması için faaliyet yürüttüklerini aktaran Bülbül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa ve ABD’de olumlu gelişmeler söz konusu değil. İslamofobi, ırkçılık, cami saldırıları artmış vaziyette. Farklı kimliklere ve kültürlere yönelik saldırılar da mevcut. Bunlara karşı yürütülen projelere destekler veriyoruz. İkinci olarak, soydaş ve akraba topluluklara yönelik faaliyetlerimiz var. Soydaş ve akraba topluluklarla kültürel ilişkilerimizin kuvvetlenmesi için projeler geliştiriyoruz. Üçüncü olarak, uluslararası öğrencilere yönelik çalışmalarımız var. Uluslararası öğrencilere burslar veriyoruz. Bu yıl 180 ülkeden, 120 bin başvuru aldık. Her yıl 5 bin uluslararası öğrenciye burs veriyoruz. Geçen yıl 95 bin başvuru almıştık. Türkiye açısından olumlu gelişmeler yaşanmamasına rağmen başvuru sayısı bu yıl 120 bine çıktı. Bu da Türkiye’nin eğitim açısından cazibe merkezi haline geldiğini gösteriyor.”

Konuşmasında FETÖ hakkında da uyarılarda bulunan Bülbül, Türkiye’de bu konuda büyük farkındalık oluştuğunu ancak FETÖ’nün faaliyet gösterdiği ülkeler için tehlikenin devam ettiğini dile getirdi.

Bülbül, şunları kaydetti:

“FETÖ, insanlık tarihinin en sinsi terör örgütüdür. Tüm dünyada sivil toplum kuruluşu, okul ve hizmet adı altında terör faaliyetlerini yürütmektedir. Okullardan mezun ettikleri öğrencileri devletlerin stratejik yerlerine yerleştiriyorlar. Daha sonra uyuyan hücre gibi harekete geçiyorlar. Bu anlamda Türkiye’de büyük bir farkındalık oluştu. Milletimiz FETÖ’nün gerçek yüzünü gördü. Ancak faaliyet gösterdikleri ülkeler için tehditler devam ediyor. Milletimiz, 15 Temmuz’da bir darbenin nasıl püskürtüleceğini göstererek dünyaya ders verdi.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :