Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

İsrail, Avustralya ve AB saldırıya tepki gösterdi

ANKARA (AA) - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

İsrail ve Avustralya Büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyonu, olaya sosyal medyadaki Twitter hesaplarından tepki gösterdi.

İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği, konuyla ilgili olarak "Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un uğradığı korkunç suikastı üzüntüyle öğrenmiştir. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ailesine ve Rus halkına başsağlığı diliyoruz." mesajını paylaştı.

Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen da şahsi Twitter hesabı üzerinden, suikasti bütünüyle kınadığını belirterek, "Ailesine en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum." açıklamasında bulundu.

AB Türkiye Delegasyonu tarafından Twitter'da paylaşılan mesajda "Rus Büyükelçi'ye yapılan suikast nedeniyle derin üzüntü ve şok içindeyiz. Bu terörist saldırıyı en kuvvetli biçimde kınıyoruz. Büyükelçi Andrey Karlov'un ailesi ve iş arkadaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :