Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi

- Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan ve beraberindeki heyet Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev'e ziyarette bulundu

İSTANBUL (AA) - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ve beraberindeki heyet Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev'e ziyarette bulundu.

Demircan, taziye ziyaretinin ardından İstiklal Caddesi üzerindeki başkonsolosluk önünde yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan saldırıyı kınadı.

Karlov'un Türk-Rus ilişkilerini geliştirmek için çalışan değerli bir insan olduğunu belirten Demircan, "Türk halkı ve Rus halkı şu süreçte birbiriyle olan dayanışmaya önem eriyor. Tam önemli toplantıların yapılacağı günün arifesinde böyle bir haberi almak bizi üzdü. Ben de Rus Başkonsolosuna baş sağlığı dileklerini ilettim. Bundan sonra da herhalde Türk ve Rus ilişkilerinin daha iyiye gitmesi için herkes elinden gelenleri yapacaktır. Rus halkının başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Demircan, Andrey Podelyshev'in yakın arkadaşı olan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Demircan'la birlikte AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım ve bazı partililer de ziyarette yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :