Rus bombardımanından kaçan görme engelli ailenin dramı

Rus bombardımanından kaçan görme engelli ailenin dramı

Rusya ve Esed rejiminin Halep'in kuzeyine düzenlediği ağır bombardıman sonucu Azez'e göçen görme engelli İsa ailesi zor durumda - Musai İbrahim İsa: - "Benim gibi görme engelli eşim, bir kızım ve oğlumla beraber 6 kişilik ailemle yollara düştük. Göç yolun

HALEP (AA) - HALİT SÜLEYMAN / HALİT DEMİR - Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin Halep'in kuzeyine düzenlediği ağır bombardıman sonucu güvenli yerlere göç eden görme engelli İsa ailesinin dramı yürek burkuyor.

Rusya'nın geçen hafta Cenevre'de Suriye krizine çözüm görüşmeleri başladığı sırada Halep'in kuzeyine düzenlediği ağır bombardıman ve Beşşar Esed rejimin eş zamanlı saldırıları, yaklaşık 70 bin kişinin güvenli yerlere göç etmesine sebep oldu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Kilis'in karşısındaki Azez ilçesinde Bab-ı Selam sınır kapısında oluşturduğu çadır kente göç edenler arasında görme engelli İsa ailesinin dramı yürek burkuyor.

Kendisi gibi görme engelli eşi ve iki çocuğuyla Rus bombardımanından kaçan Musa İbrahim İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, semtlerinin bombardıman sonucu adeta "cehenneme döndüğünü" söyledi.

İsa, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda bulunduğumuz bölgede bomba sesinden başka birşey duyulmuyordu. Benim gibi görme engelli eşim, bir kızım ve oğlumla beraber 6 kişilik ailemle yollara düştük. Göç yolunda bile kaçan insanların üzerine bomba yağdırıyorlardı. Zeytin bahçelerini takip ederek ve hayır severlerin yardımıyla buraya ulaştık. Hayırseverler bize yatak ve battaniyeler getirdi. Bize yardım edenlerden Allah razı olsun. Gözlerimiz görmediği için yollarda çok sıkıntı çektik. Burada Türkiye'nin de verdiği destekle yaşamımızı sürdürüyoruz. Allah Türkiye'den razı olsun"

İsa ailesine yardım eden Mustafa Ebu Rağde de ''İsa ailesi çadır kente geldiğinde hiçbir şeyleri yoktu. Aileye İHH'dan alarak üç öğün yemek veriyorum'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :