Ruanda’da 800'e yakın kilise kapatıldı

Ruanda’da 800'e yakın kilise kapatıldı

Ülkede, küçük, izinsiz ve baraka kiliseler yasal standartları karşılamadığı ve gürültü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle kapatılıyor

KİGALİ (AA) - Ruanda’da son bir ayda yasal standartları karşılamadığı ve gürültü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle kapatılan küçük, izinsiz ve baraka kiliselerin sayısı 800’e yaklaştı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, geçen ay sonunda kapatılan 700’den fazla kilisenin yanı sıra Rwamagana bölgesinde 75 kilisenin daha faaliyetlerine son verildi.

Rwamagana bölgesi yetkilileri ve dini örgüt temsilcilerinin düzenlediği toplantının ardından yapılan açıklamada, bölgedeki 427 kiliseden 352’sinin faaliyet ruhsatına sahip olduğu kaydedildi.

Rwamagana Belediye Başkanı Radjab Mbonyumuvunyi, insanların sazdan yapılmış derme çatma kiliselerde ibadet etmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Bugün hiç kimse artık sazdan yapılmış yapılarda yaşamıyor, neden insanlarımız buralarda ibadet etmeli?” diye konuştu.

Ruanda, güvenlik, hijyen ve altyapı gibi yasal gereklilikleri karşılamadığı ve gürültü kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle geçen ay sonunda çok sayıda dini mekanın kapatılmasına karar vermişti.

Ülkenin Kicukiro bölgesinde 152, Nyarugenge bölgesinde 203, Gasabo bölgesinde ise 355 kilise kapatılmıştı. Kiliselerin dışında az sayıda caminin de uygulamadan etkilendiği belirtilmişti.

Ruanda'da nüfusun yüzde 90'ından fazlasını Hristiyanlar oluşturuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :