Ruanda Büyükelçisi'nden Keçiören'e ziyaret

Ruanda Büyükelçisi'nden Keçiören'e ziyaret

Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ziyaret etti

ANKARA (AA)- Ruanda Büyükelçisi Nkurunziza, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ziyaret etti

Keçiören Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Nkurunziza, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Ak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Keçiören’i tanıtıcı bilgiler de verdi.

Ak, 15 Temmuz’da halkın seçtiği yöneticilere karşı hain bir darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Ak, “Dünyada benzeri bulunmayan bir şekilde halkımız seçtiği insanlara sahip çıktı ve darbeye ‘dur’ dedi. Keçiören’de 27 şehidimiz var. Türkiye’nin en çok şehit veren ilçesiyiz” dedi.

-"Türk kardeşlerimizle ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz"

Nkurunziza da, Keçiören’deki hizmetleri yerinde gördüğünü belirterek, “Yeşile çok önem veriyorsunuz. Keçiören’de bizimle de ağaç dikme alanları oluşturup ortak işbirliği yaptığınız için size çok teşekkür ediyorum. Kartaltepe Kent Ormanı’na birlikte ağaç dikeceğiz. Böylece Türk kardeşlerimizle ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi ile ilişkilerin güçlü bir şekilde devam ettiğini kaydeden Nkurunziza, Keçiören Belediye Başkanı Ak’ı Ruanda’ya davet ederken, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için Allah’tan rahmet diledi.

Görüşmenin sonunda Büyükelçi Nkurunziza Başkan Ak’a Ruanda’da çok değerli olan dağ gorilinin tablosunu hediye etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.​

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :