RTÜK, spor programlarına el attı

RTÜK, spor programlarına el attı

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçındaki hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırının ardından RTÜK, spor programlarına "ilke kararı" alarak şiddeti özendiren ve eleştiri sınırlarını aşan yayınlara dur dedi.

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasında yaşanan hakem Halil Umut Meler'e yönelik fiziki saldırının ardından, RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), spor programlarına ilişkin alınan "ilke kararı" ile şiddeti özendiren ve eleştiri sınırlarını aşan yayınlara sınırlama getirdi.

Olağanüstü toplanan Üst Kurul, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yakın bir işbirliği içinde sezon başından beri yapılan uyarıları dikkate alarak, spor yayınlarına yönelik önemli bir karar aldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in liderlik ettiği Üst Kurul, MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçındaki olayları değerlendirerek, taraftarları kışkırtıcı, fanatizm içeren, eleştiri sınırlarını aşan ve argo ifadelere yer veren spor programlarına karşı "ilke kararı" aldı. Alınan kararlar, fair play kültürüne uygun olarak, şiddeti ve gerginliği artırabilecek yayınlara engel olmayı amaçlıyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, bazı spor programlarında yapılan eleştirilerin, kışkırtıcı ve fanatik bir dil içerdiğini belirterek, bu tür ifadelerin şiddeti tetikleyebileceğine dikkat çekti. Şahin, sporda şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şiddeti körükleyen taraftarlar, kulüp yöneticileri ve basın mensuplarına karşı toplumun tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.