Romen piyanist Adina Cocargeanu konser verdi

Romen piyanist Adina Cocargeanu konser verdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen "Romen Dili Günü" etkinlikleri, piyanist Adina Cocargeanu resitaliyle sona erdi.Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi'nde...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen "Romen Dili Günü" etkinlikleri, piyanist Adina Cocargeanu resitaliyle sona erdi.

Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi'nde düzenlenen resital öncesinde AA muhabirine açıklamada bulunan proje koordinatörü Şeyla Süliman, "Romen Dili Günü"nün 2013 yılından beri kutlandığını, kendilerinin de 22 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Süliman, projeyi İoana Pavel ile yürüttüklerini belirterek, "Romen dilinin sanal tanıtımını yaptık. Türkçe ve Romence ortak atasözlerini ve deyimleri sosyal medyada insanlarla paylaştık. Yetişkinler için tadımlık Romence kursu düzenledik. Bugünkü konserle de etkinliğimiz sona eriyor." ifadesini kullandı.

Piyanist Adina Cocargeanu ise Türkiye'de daha önce tatil yaptığını, konser için ilk kez geldiğini ifade ederek, "Bu gece resitalde dünya klasiklerinden ve Romanya'nın ünlü müzisyeni George Enescu'dan besteler çalacağım." diye konuştu.

Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Cocargeanu, şunları söyledi:

"Türkiye'de son günlerde yaşananları duydum ama hiç korkmadım. Buraya gelmeyi dört gözle bekliyordum. Türkiye çok güzel bir ülke. Ne yazık ki şu an Türk müziği hakkında çok bilgim yok. Türkiye'yi çok seviyorum ve dört gözle yeniden gelmeyi bekliyorum."

Resital, Romen ve Türk müzikseverlerden büyük alkış aldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :