Romanlara istihdam garantili kurs

Romanlara istihdam garantili kurs

Kırklareli'nde işsiz ve mesleği olmayan Roman vatandaşlara yönelik istihdam garantili tekstil kursu açıldı- Vali Civelek:- "Roman vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmaları, sosyo-ekonomik durumlarının güçlendirilmesi ve istihdam edilebilmelerini sağl

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR Müdürlüğü'nce, işsiz ve mesleği olmayan roman vatandaşlara yönelik istihdam garantili tekstil kursu açıldı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kursların Roman vatandaşların istihdam edilmesi için düzenlendiğini söyledi.

Kursa 50 Roman vatandaşın katıldığını belirten Civelek, kurs sonunda başarılı kursiyerlerin fabrikalarda istihdamının sağlanacağını ifade etti.

Bu tür kursları önemsediklerini anlatan Civelek, "Roman vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılmaları, sosyo-ekonomik durumlarının güçlendirilmesi ve istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Kurumlarımız ile büyük bir gayret içerisindeyiz. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimize de günlük 38,48 lira ödeme yapılmakta. Roman vatandaşlarımızın istihdamlarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Sertaç Gircis de Roman vatandaşlara gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, Vali Civelek'e teşekkür etti. 

Vali Civelek, törenin ardından kursiyerler ile sohbet ederek, istek ve sıkıntılarını dinledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı