Romanlar, Anadolu Ateşi ile buluşacak

Romanlar, Anadolu Ateşi ile buluşacak

İstanbul'da yaşayan 17-29 yaş arası, daha önce herhangi bir mesleki eğitim almamış işsiz Roman gençler arasından seçilecek 50 kişiye, Anadolu Ateşi Dans Stüdyoları'nda profesyonel dans eğitimi verilecek- Eğitim alan Roman gençler arasından seçilecek yeten

İSTANBUL (AA) - Kültürlerarası İletişim ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen "Dans Romanlarla Buluşuyor" projesi kapsamında, işsiz Roman gençler arasından seçilecek 50 kişiye, Anadolu Ateşi Dans Stüdyoları'nda profesyonel dans eğitimi verilecek.

Kültürlerarası İletişim ve Dayanışma Derneğinden yapılan açıklamada, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının (IPA-Instrument for Pre Accession) "İnsan Kaynaklarını Geliştirme" bileşeni altında, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi projesinin uygulandığı belirtildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programının, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütüldüğü ve izlendiği aktarılan açıklamada, programın operasyon faydalanıcısının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü olduğu ifade edildi.

Kültürlerarası İletişim ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen Dans Romanlarla Buluşuyor projesinin toplam bütçesinin 146 bin 170 avro, bu tutarın 7 bin 323 avroluk kısmının Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun eş finansman katkısı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"12 ay sürecek proje kapsamında, 17-29 yaş aralığında bulunan daha önce herhangi bir mesleki eğitim almamış İstanbul'da yaşayan işsiz Roman gençler arasından seçilecek 50 kişiye, Anadolu Ateşi Dans Stüdyoları'nda 6 ay süreyle profesyonel dans eğitimi verilecek. Eğitim alan Roman gençler arasından seçilecek yetenekli dansçılar, Anadolu Ateşi Dans Topluluğunda istihdam edilecek. Bu sayede gençler profesyonel bir mesleğe sahip olacak ve toplum nezdinde daha saygın bir konuma ulaşacak. Profesyonel dans eğitimine kriterleri sağlayamadığı için katılamayan Roman gençler ise 5 bölgede gerçekleştirilecek Rol Model Toplantıları sayesinde kendileri ile aynı kültürden yetişmiş ve farklı alanlarda başarılı olmuş Romanlar ile bir araya gelecek. Bu sayede gençler, yaşadıkları sorunları kendileri gibi birileri ile konuşabilecek ve rol modellerden hayata dair tavsiyeler alarak daha öz güvenli hissedecek.

Hayatlarında müzik ve dansın önemli yer tuttuğu Roman gençler, dans eğitimleri sonunda bir gösteri hazırlayacak ve ilk defa bir sahnede alkışı hissetmenin şansına sahip olup seyirci ile buluşacak. 8 bölgede yapılacak bilgilendirme toplantıları ile 500 Roman gence ulaşılacak ve profesyonel dans eğitimi ile ilgili bilgilendirilecek ve gençlere kariyer hedeflerine ulaşma yolu açılacak."

Öte yandan proje kapsamında, Roman vatandaşlara yönelik ön yargı anketleri uygulanacağı ve anket sonuçlarının analiz edilerek raporlaştırılacağı belirtilen açıklamada, ayrıca düzenlenecek kapanış toplantısı ve sahnelenecek dans gösterileri ile Roman gençlerin elde ettiği kazanımların geniş kitlelerle paylaşılacağı aktarıldı.

Yaygınlaştırma faaliyetlerinin bir parçası olan sertifika töreni ve proje sonuç kitabı sayesinde de geniş kitlelere projenin sonuçlarının aktarılacağı ifade edilen açıklamada, projenin açılış toplantısının 7 Şubat'ta yapılacağı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :