Roma'da 'sivrisinek' krizi

Roma'da 'sivrisinek' krizi

İtalya'nın başkenti Roma ve çevresinde sivrisinekler tarafından yayılan 'chikungunya' virüsü alarmı verildi.

İtalya'nın başkenti Roma ve çevresinde sivrisinekler tarafından yayılan "chikungunya" virüsü sebebiyle alarm verildi. Roma'nın güney-doğusu ve Anzio kasabasında, bu virüsten kaynaklanan 47 vakaya rastlandı.

Kan bağışları durduruldu

Hastalığın görüldüğü bölgelerde virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için kan bağışları durduruldu.

1.2 milyon kişinin yaşadığı bir alanda kan bağışlarının durdurulması üzerine diğer bölgelerden kan toplanmaya başlandı.

BBC'de yer alan habere göre, virüsün tespit edilmesiden sonra Roma'da alarm vermekte geciktiği gerekçesiyle Belediye Başkanı Virginia Raggi'ye de suçlamalar yöneltiliyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan belediyeye suçlama

Sağlık Bakanlığı, dezenfeksiyon talimatını ancak günler sonra yerine getirdiği gerekçesiyle Raggi'yi eleştirdi. Sağlık Bakanı Beatrice Lorenzin, yerel sağlık yetkililerinin 7 Eylül'de müdahale talebinde bulunmasına rağmen belediyeyi çok zaman kaybetmekle suçladı ve "Chikungunya durumu bizi çok endişelendiriyor. Roma Belediyesi bir an önce dezenfeksiyon çalışmalarına başlamalı" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden turistlere uyarı

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Cuma günü bu konuyla ilgili bir uyarı mesajı yayımladı. WHO'nun internet sitesinde yayımlanan mesajda, Lazio bölgesinde virüsün yayıldığı bölgelerin yüksek nüfuslu ve turistik yerler olması nedeniyle hastalığın daha da yayılma riski olduğu belirtildi.