Rolling Stones grubunun gitaristi Wood, İspanya'da

Rolling Stones grubunun gitaristi Wood, İspanya'da

The Rolling Stones grubunun gitaristi Ronnie Wood, yaptığı resimlerinden derlediği "Ronnie Wood Artist" adlı kitabını Barselona'da tanıttı

MADRİD (AA) - İngiliz rock müzik grubu "The Rolling Stones'un gitaristi Ronnie Wood, yaptığı resimlerden derlediği "Ronnie Wood Artist" adlı kitabını Barselona'da tanıttı.

Barselona'daki Picasso Müzesi'ndeki tanıtımda konuşan Wood, müziğin yanında en büyük hobisi olan resimle 7 yaşından bu yana uğraştığını söyledi.

Wood, "Benim resimlerimde Picasso'nun (Pablo Picasso) çok büyük etkisi olduğunu söylemeliyim. Onun büyük bir hayranıyım." dedi.

"Sizce Picasso'nun müzik dünyasında eşdeğeri olan müzisyen kim?" sorusuna "Bob Dylan" cevabını veren Wood, "İkisi de korkunç yeteneğe sahip insanlar. Ama Picasso dahi olmanın ne demek olduğunu bilen birisiydi. Bob ise dahinin ne olduğunu bilmiyor." diye ekledi.

Resimlerinin yer aldığı kitabını bu yıl kutladığı 70'inci yaş gününe adayan İngiliz gitarist, sözlerine şöyle devam etti:

"Resim benim kendimi özel olarak ifade etmemi sağlayan bir şey. Grubun (The Rolling Stones) bir parçası olarak müzik yapmakta hoşuma gidiyor ama resim benim için özel bir pencere. Resim yapmak benim için bir yarayı ya da ruhumu temizlemek gibi. Çok ruhani bir şey. Gitar çaldığımda ya da resim paletine dokunduğumda farklı şeyler hissediyorum. Her ikisi de bana ayrı özgürlükler veriyor."

Wood ayrıca, sanat okuyan büyük erkek kardeşleri gibi olmayı ve onlar gibi resim yapmayı her zaman istediğini vurguladı.

2013 yılında Barselona'dan bir ev satın alan ve zamanının büyük bölümünü bu kentte geçiren Ronnie Wood'un kitap tanıtımına, The Rolling Stones grubundan gitarist arkadaşı Keith Richards ve kitabın önsözünü yazın Picasso Müzesi Müdürü Emmanuel Guigon da katıldı.

Öte yandan The Rolling Stones grubu 27 Eylül'de Barselona'da konser verecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :