"Rockçı Profesör" sahnelere döndü

"Rockçı Profesör" sahnelere döndü

Akbaba grubunun vokalisti Emre Özgen, akademik çalışmaları nedeniyle ara verdiği müzik kariyerine, kurduğu "Ancak ve Ancak" adlı grupla devam ediyor- Prof. Dr. Özgen: "Müzikte ilerleseydim bugün hangi konumda olurdum merak ediyorum ama pişmanlık duymuyoru

İZMİR (AA) - Türk rock müziğinin önemli grupları arasında gösterilen Akbaba'nın vokalisti Emre Özgen, akademik çalışmaları nedeniyle ara verdiği müzik kariyerine, kurduğu "Ancak ve Ancak" adlı grupla devam etme kararı aldı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, müzikseverlerin kült olarak kabul ettiği Akbaba Grubu'nun 1990 yılında çıkardığı "Moonlight" albümünde vokalleri üstlenen Özgen, albümün yayınlanmasından bir süre sonra akademik kariyeri tercih etti.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olmasının ardından İngiltere'nin Surrey Üniversitesinde doktora yapan Özgen, 2004 yılında Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nün kurucu başkanı olarak Türkiye’ye döndü, 2012'de de Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı olarak İzmir’e yerleşti.

Prof. Dr. Emre Özgen, Surrey’den araştırma görevlisi olma teklifi alınca müzik camiasının önde gelen isimlerinden Türkiye’de kalması yönünde baskı gördüğünü belirterek tercihini akademik çalışmadan yana kullandığını ifade etti.

İngiltere'de kaldığı 10 yılda, müzik çalışmalarını amatör olarak sürdürdüğünü, bu sürede canlı yayın konuğu olduğu BBC Radyosu'ndaki bir programda Island müzik firmasından albüm teklifi aldığını bildiren Özgen, şunları kaydetti:

"Albüm teklifi aldığımda, doktora öğrencisiydim. Teklifi kabul etseydim Surrey’de yıllardır emek verdiğim eğitimime son vermiş olacaktım ve doktoramı bitiremeyecektim. Bu yüzden teklifi reddederek akademisyenlikte ilerledim. Açıkçası müzikte ilerleseydim bugün hangi konumda olurdum merak ediyorum ama pişmanlık duymuyorum. Sonuçta müzik, insanı her zaman özgür kılar. Ben de kendimi hiçbir zaman kısıtlanmış hissetmedim. İstediğim zaman müziğe geri dönebileceğimi biliyordum."

İzmir’in yeni rock projesi için kendisine ilham verdiğini aktaran Özgen, şu ifadeleri kullandı:

"Çok sevdiğim alternatif rock tarzında Türkçe besteler yazmaya başladığım esnada, deneyimli gitarist arkadaşım Levent Gaşgil ile tanıştım. Uyum içinde çalışmaya başlayınca rock projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Daha sonra davulda Emre Ercan ile basgitarda Onur Özkara ekibe dahil oldu, 'Ancak ve Ancak' grubunun temelleri atıldı. Tarzımız, Türkçe indie rock. Dinamik, eğlenceli ve bir o kadar da duygusal bir tarz sunmaya çalışıyoruz. Söz ve müzikleri bana ait olmak üzere şu anda gruba ait 12 parça mevcut. Konserlerimizde de kendi parçalarımızı seslendirmeye karar verdik."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :