Robotik teknolojiler, Metalworking'de görücüye çıktı

Robotik teknolojiler, Metalworking'de görücüye çıktı

İSTANBUL (AA) - Sanayi devriminin dördüncü aşaması olarak ifade edilen "Endüstri 4.0" uygulamaları, WIN EURASIA Metalworking Fuarı'nda görücüye çıktı.Hannover...

İSTANBUL (AA) - Sanayi devriminin dördüncü aşaması olarak ifade edilen "Endüstri 4.0" uygulamaları, WIN EURASIA Metalworking Fuarı'nda görücüye çıktı.

Hannover Messe Bileşim Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarda, robotik teknolojilerin üretim süreçlerinde artan önemine dikkati çekmek amacıyla ilk kez geçen yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören Robotics, bu yıl Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) iş birliğinde ziyaretçilerle buluşuyor.

Bu yıl 21. kez düzenlenen WIN EURASIA Metalworking Fuarı'nda, sanayi devriminin dördüncü aşaması olarak nitelendirilen Endüstri 4.0 uygulamaları yer alıyor.

İnsansız üretime dayalı geliştirilen modellerde robotların yer aldığı sanayiye ait örnek üretim şekilleri de uygulamalı olarak sunuluyor. 14 firmanın robotik çözümlerini sergileyeceği bölümün ortasında oluşturulan özel forum alanında ise imalat sanayisinde robot teknolojileri, ileri robotik uygulamalar, akıllı fabrikalar ve Endüstri 4.0 konularında 20’yi aşkın sunum gerçekleştiriliyor.

Fuarda, robotik özel alanının yanı sıra bu yıl, "Safe@Work", "Automative Supply Chain" , "Metal İşleme Endüstrisinde Yüzey İşlem Teknolojileri" özel alanları da gezilebiliyor.

Safe@Work özel bölümünde iş güvenliğine dair forum ve seminerler düzenleniyor. Yurt dışından ve yurt içinden iş sağlığı ve güvenliği firmalarını ağırlayan Safe@Work kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sunumlar gerçekleştiriliyor, yüksek risk taşıyan imalat sanayisine yönelik kişisel koruyucu ekipmanlar sergileniyor.

Automative Supply Chain özel alanında ise sac işleme ve yüzey işlem sektörü, otomotiv sektörüyle buluşuyor, metal ve yüzey işlem sektörünün otomotiv üretimindeki yeri, kurulan üretim bandında canlı olarak ziyaretçilere aktarılıyor.


- "Alman sanayiciler Türkiye’de üretim için bekliyor"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Gruchow, Türkiye’nin birçok ülke için üretim merkezi olduğunu vurguladı.

Gruchow, "Ekonomilerde ve üretimlerde yaşanan zor günlerin içindeyiz. Bu zor günler geride kalacaktır mutlaka. Alman sanayiciler '4. sanayi devrimi' döneminde Türkiye’de üretim yapmak için bekliyorlar" değerlendirmesinde de bulundu.

Fuar, 14 Şubat'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :