"Robot yılan" okulun maskotu oldu

"Robot yılan" okulun maskotu oldu

Çankırı'da 8. sınıf öğrencisi Batuhan Gökçek'in yaptığı yılan şeklindeki robot, okulun maskotu haline geldi- Telefona yüklenen bir programla hareket ettirilen robot yılan, gözündeki sensörler sayesinde hareketli nesneleri algılayarak başını sallıyor

ÇANKIRI (AA) - MEHMET DEMİRCİ - Çankırı'da 8. sınıf öğrencisi Batuhan Gökçek'in yaptığı yılan şeklindeki robot, okulun maskotu haline geldi.

Orta ilçesindeki Orta Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Batuhan Gökçek, okulunda düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'na yaptığı "robot yılan" ile katıldı.

Canlısı gibi hareket eden, okulun koridorlarında ve dersliklerde kıvrılarak sürünen robot yılan, fuarı gezenlerin ilgi odağı oldu.

Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Elden köyünde yaşadığını belirtti.

Köyde araziye çıktığında sık sık yılanlarla karşılaştığını dile getiren Gökçek, "Teknoloji ve tasarım dersinde projelerle ilgili konuşurken aklıma yılanlar geldi. Doğadaki yılanlarla teknolojiyi birleştirmek istedim. Sonra robottan yılan yaptım." dedi.

Projeyi hazırlarken robot yılanın birçok parçasını internetten satın aldığını ifade eden Gökçek, öğretmenlerinin de yardımıyla parçaları birleştirdiğini kaydetti.

Telefonuna yüklediği bir programla robot yılanı hareket ettirdiğini anlatan Gökçek, "Yılanımızın göz bölümünde sensörler bulunuyor. Hareket eden bir cismi fark ettiğinde yılan cisme başını sallıyor. Tekerlekler yoluyla hareket ediyor. Farklı parçalardan oluştuğu için sağa sola dönerken kıvrılıyor." diye konuştu.

Robot yılanın okulda kısa sürede sevildiğini söyleyen Gökçek, "Hocalarımla görüşüp, projeyi yaptıktan sonra fuarda sergiledim. Onu herkes çok sevdi. Sınıfta dolaşıyor, derslere giriyor. Öğrenciler onunla oynuyor. Robot yılan, okulumuzun maskotu haline geldi." ifadesini kullandı.

- "Öğrencileri eğlendiriyor"

Okulun Müdür Vekili Dinçer Işık, öğrencilerin bilimsel çalışmalarına ellerinden geldiğince destek verdiklerini ifade etti.

Işık, "2016 yılı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında program geliştirme ve kullanma alanında yapılan robot yılanımız büyük ilgi ve takdir topladı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Bilim ve teknoloji öğretmeni Muhittin Uysal da fuarda fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ile teknoloji tasarımı ve zeka oyunu projelerinin yer aldığını kaydetti.

Robot yılan projesinin Batuhan'a ait olduğunu bildiren Uysal, "Batuhan'ın kendi düşüncesi olan, bizimle paylaştığı yılan robot projesi oldukça ilgi çekiciydi. Robot yılan bilim fuarının ve okulumuzun maskotu haline geldi. Okulumuzun bahçesinde, yemekhanede ve sınıfta dolaşıyor. Öğrencileri eğlendiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :