Robert de Niro'nun ortağı Bodrum'da

Robert de Niro'nun ortağı Bodrum'da

Beş kıtadaki 30 şehirde faaliyet gösteren Nobu restoranlarının kurucusu, ünlü aktör Robert de Niro'nun ortağı Nobu Matsuhisa, restoranının Bodrum'daki şubesini ziyaret etti

MUĞLA (AA) - Ünlü aktör Robert de Niro'nun da ortağı olduğu Nobu restoranlarının kurucusu Nobu Matsuhisa, Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

Restoranlarında Japon mutfağından yemekler sunan Matsuhisa, gazetecilere yaptığı açıklamada, ortağı Robert De Niro ile Bodrum ve Türkiye'nin doğru bir lokasyon seçimi olduğunu düşündüklerini, gördükleri ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

İşletmelerinin 1994'ten bu yana hizmet verdiğini anlatan Matsuhisa, Bodrum'un özel bir bölge olduğunu düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen seneye göre büyük gelişmeler var. Dünyanın her yerinden misafirler ziyaret etmeye devam ediyor. Burada bulunduğum süre boyunca ABD'den ve Londra'dan misafirlerle karşılaştım. Dünyanın her yerinden misafirleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. İstanbul'da eğer bir yer açarsak bu bir otelle birlikte olacak."

Türk yemekleriyle ilgili gelecek süreçte araştırmalar yapacaklarını anlatan Matsuhisa, Bodrum dışındaki bölgelerde Türk yemeklerini deneme fırsatı olmadığını ifade etti. Türk mutfağına saygı duyduğunu belirten Matsuhisa, "Türk mutfağını önemsiyorum. Buradaki balık pazarlarını da gidip incelemek istiyorum. Mümkün olduğu kadar yerel malzemeleri kullanıyoruz. Zaman geçtikte Türk mutfağından da malzeme anlamında esinlenmeler yapacağız" dedi.

Matsuhisa, ortağı olan ünlü aktör Robert de Niro'nun proje üretme anlamında pek çok katkısı olduğunu anlattı. Miami, Londra ve Suudi Arabistan'da yeni açılacak yerler hakkında da bilgiler veren Matsuhisa, işletmeleri otel bünyesinde açacaklarını kaydetti.

Gazetecilerin istediği üzerine mutfağa geçen Matsuhisa, kendisine özgü stiliyle suşi yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı