Rize'deki FETÖ/PDY davası

Rize'deki FETÖ/PDY davası

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eski rektörü Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davaya devam edildi- Mahkeme heyeti, 3 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi

RİZE (AA) - Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16 kişinin yargılandığı davada, 3 sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Bostan, Dursun Ali Şahin, Cemal Sandallı, Adem Erkut, Ferdi Başaran, İbrahim Şehitoğlu, Abdullah Mat, Oğuz Erdoğan, Ömer Sungur, Yıldıray Kalkan, Gökhan Şanal, Musa Türkan ile tutuksuz sanıklar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eski rektörü Arif Yılmaz, E.C, K.T, S.K. ile sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Saffet Yılmaz tarafından kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi.

Sanıklardan Musa Türkan, Abdullah Mat, Ferdi Başaran verdikleri ifadelerinde örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u indirmediklerini ve kullanmadıklarını iddia etti.

Gökhan Şanal ise Zaman gazetesi aboneliğinin olduğunu, devlet aleyhine yaşanan olayların ardından abonelik iptali için bu kuruluşu aradığını, örgüte yakınlığı olduğu iddia edilen derneğe ise tasfiye edilmesi için başkanlık yaptığını söyledi.

İfadelerinin tamamlanmasının ardından, sanık avukatlarına söz verildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Adem Erkut, Dursun Ali Şahin ve Gökhan Şanal'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :