Rize'de uyuşturucu operasyonu

Rize'de uyuşturucu operasyonu

Operasyonda gözaltına alınanlardan Gücistan uyruklu 3 kişi tutuklandı

Rize'de uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışma yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, teknik ve fiziki takibin ardından yürütülen çalışmalar neticesinde Gürcistan uyruklu Z.B, V.D. ve I.G'nin uyuşturucu madde ticareti esnasında suçüstü yakalandığı, olayla ilgisi olduğu iddiası ile N.O, H.A. ve S.T'nin gözaltına alındığı belirtildi.

Gürcistan uyruklu zanlıların üzerinde yapılan aramada 20 gram eroin, 2  gram esrar, uyuşturucu kullanımı için çeşitli malzemeler ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 2 bin 250 lira ele geçirildi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği vurgulanan açıklamada, Gürcistan uyruklu Z.B, V.D. ve I.G'nin  "Uyuşturucu,  uyarıcı madde ticareti yapmak, başkalarına vermek, nakletmek, sevk etmek" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, N.O, H.A. ve S.T'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada, toplumun sağlık ve güvenliği için büyük tehlike oluşturan uyuşturucu ile mücadelenin hız kesmeden artarak ve kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı