Rize'de sokakta kitap okuma etkinliği

Rize'de sokakta kitap okuma etkinliği

"51. Kütüphane Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı

RİZE (AA) - Rize'de "51. Kütüphane Haftası" dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da katılımıyla, sokakta kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Rize Valisi Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı katıldı. Vatandaş ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu öğrencileri de okudukları kitapları işaret diliyle birbirlerine anlattı. 

Etkinlikte konuşan Vali Yazıcı, 51. Kütüphane Haftası dolayısıyla 81 ilde kitap okunduğunu belirterek, "Biz de Rize'de bu etkinliği gerçekleştirdik. Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) Projesi'ni hayata geçirdik. Bütün okullarımızda haftada iki saat kitap okuyoruz. Kitap okuma etkinliğimize sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı" dedi.

Dün İstanbul Adliyesi'nde yaşanan olayın çok üzüntü verici olduğunu dile getiren Yazıcı, "Terör saldırısı sonucu şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz şahadet şerbeti içti" ifadesini kullandı.

Bilal Erdoğan ise Vali Ersin Yazıcı tarafından başlatılan RENK Projesi'ne katkıda bulunmak için Rize'de bulunduklarını kaydederek, "Bu vesileyle Kütüphaneler Haftası'ndaki Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kitap okuma saatine de katılmış olduk. Kendi memleketim de olduğu için Rize'nin eğitimdeki başarısının artması için böyle bir etkinliğe katılmaktan şeref duyuyorum. İnşallah Rize'de okullarımızda kaliteyi her geçen gün daha ileriye taşıyabiliriz" diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan terör saldırısının üzüntü verici olduğunu belirterek, "Sözün bittiği yer. Adeta ülkemiz, milli birliğimiz ve kardeşliğimiz için dua edeceğiz. Hem fiili hem kavli olarak daha çok çalışacağız. Sanıyorum bundan başka da diyecek bir şey yok" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı