Rize'de ilk kez kornea nakli yapıldı

Rize'de ilk kez kornea nakli yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez yapılan operasyonla iki hastaya kornea nakledildi- Başhekim Prof. Dr. Türüt:- "Hocalarımızın sayesinde ilkleri yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz büyük. Bir an önce büyük üniversitele

RİZE (AA) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez kornea nakli yapıldı.

Uzun süredir kornea nakli için bekleyen iki hasta için hastane tarafından Sağlık Bakanlığına yazı yazıldı. Bakanlığın verdiği onayın ardından Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Okutucu ve misafir öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Şimşek tarafından yapılan başarılı ameliyatla 68 yaşındaki Fatma Yazıcı ve 74 yaşındaki Fikri Türüt'e kornea nakli yapıldı.

Yrd. Doç. Dr. Murat Okutucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki hastaya kornea nakli gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hastaların daha önce katarakt ameliyatı olduğunu ifade eden Okutucu, "Ameliyat gayet başarılı geçti. İki hastamıza da kornea nakli yaptık. Nakillerden sonra önemli olan hastaların sıkı takip edilmesi. Onu da yapacağız. Bu ameliyatı Rize'de ilk kez yaptık. Daha önce Rize'de kornea nakli yapılmamıştı." diye konuştu.

- "İnşallah daha güzel işlere imza atacağız"

Başhekim Prof. Dr. Hasan Türüt ise iki hastanın da mutluluğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ameliyatı gerçekleştiren Yrd. Doç Dr. Murat Okutucu ve misafir öğretim üyesi olarak gelip destek veren Prof. Dr. Şaban Şimşek hocama ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Hastanenin ismine layık olmayı hedeflediğini kaydeden Türüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz çok hızlı bir ivmeyle gidiyoruz. Hocalarımızın sayesinde ilkleri yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz büyük. Bir an önce büyük üniversiteler gibi olmayı hedefliyoruz çünkü ismimiz büyük. İsmimize layık olmaya çalışıyoruz. Bir kaç alanda marka ve referans merkezi olmayı hedefliyoruz. Tüm kliniklerimizde bu vizyon ve ufuk var. İlimizden tek bir hastanın dışarı çıkmasını istemiyoruz. Bütün işlerini burada halletmeye çalışıyoruz."

Türüt, eksiklerin çok olduğunu belirterek, "Eksiklerimizin bilincindeyiz. Bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Bakanlığımız ve üniversite bize destek veriyor. İnşallah daha güzel işlere imza atacağız." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :