Rize'de Bakır İşletme Madenine "Durdurma" Kararı

Rize'de Bakır İşletme Madenine "Durdurma" Kararı

Rize İdare Mahkemesi, Çayeli Bakır İşletmeleri'nde yeraltı patlatmalarının çevresindeki evlere zarar verdiği gerekçesiyle işletmedeki faaliyetlerin durdurulmasına karar verdi

RİZE (AA) - Rize İdare Mahkemesi, yeraltında yapılan patlatmaların çevresindeki evlere zarar verdiği gerekçesiyle açılan dava kapsamında Çayeli Bakır İşletmelerindeki faaliyetlerin durdurulmasına karar verdi.

Çayeli Bakır İşletmeleri'nden yapılan yazılı açıklamada, Madenli beldesinde yaşayan bazı vatandaşların, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na karşı Rize İdare Mahkemesine "yeraltı patlatmalarının durdurulması" amacıyla dava açtığını belirtti.

Açıklamada, söz konusu dava kapsamında mahkemenin, işletmenin yeraltı patlatmalarının durdurulması yönünde karar verdiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Önümüzdeki günlerde faaliyetlerimiz kademeli olarak durdurulacak ve çalışanlarımız izne gönderilecektir. Dava, bazı aileler tarafından madende yapılan patlatmaların evlerine hasar verdiği gerekçesiyle açılmıştır. Söz konusu ara kararın kaldırılması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Trabzon Bölge Mahkemesi’ne temyiz başvurusu yapılmıştır."

- "Mahkemelerin adil karar vereceğine inancımız tamdır"

Güvenlik tedbirlerinin her zaman en üst seviyede olduğu vurgulanan açıklamada, 1992’den beri faaliyetlerini yürütmekte olan Çayeli Bakır İşletmeleri'nin önceliğinin her zaman çalışanlarının ve komşularının güvenliği olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2013 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi tarafından oldukça kapsamlı bir bilimsel araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucunda madende yapılan patlamaların evlerde hasara neden olmadığı bilimsel olarak ortaya konulmuştur. Davanın sonucunda mahkemelerin doğru ve adil bir karar vereceğine olan inancımız tamdır."

Kaynak:Haber Kaynağı