Rize merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Rize merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 12 kişiden 8'i tutuklandı, 4'ü yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı

RİZE (AA) - Rize merkezli beş ilde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 12 kişiden 8'i tutuklandı, 4'üne yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik, sahte imza, sahte kefil, banka kredisi kullanımında hizmet geliri adı altında himmet sağlanması ve usulsüz arsa temini sağlamak" iddiasıyla Rize, Trabzon, Amasya ve Ordu'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 kişi Rize Adliyesine sevk edildi.

Zanlılar, cumhuriyet savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili H.M, Y.K, R.M. ve H.Y. yurt dışı yasağı konularak serbest kaldı. Zanlılardan E.A, M.S, K.Ö, C.D, S.U, H.K, A.T. ve Ü.I. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle 29 Ocak'ta Bank Asya Şubesi ve bilgisayarlarda inceleme yapan güvenlik güçleri, bankanın bazı dosyalarına el koymuştu.

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulun hesap hareketlerini araştıran polis ekipleri, Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesinde eş zamanlı inceleme yapmıştı. Aralarında banka müdürü ve çalışanları, okul idarecileri, iş adamları ve muhasebecilerin de bulunduğu 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Rize, Trabzon, Amasya, İzmir ve Ordu'da düzenlenen operasyonda, 15 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce cumhuriyet savcısınca ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen H.K, M.G. ve G.U. yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

Olayla ilgili 7 kişinin aranmasına da devam ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :