Rixos, Ateşbaz-I Veli’ birincisi

Rixos, Ateşbaz-I Veli’ birincisi

Hazreti Mevlana'nın başaşçısı Ateşbaz-ı Veli adına düzenlenen Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültür Günleri kapsamında düzenlenen ‘Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması’ birincisi Rixos Konya oldu.

Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Günleri programı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Programın üçüncü gününde, Ateşbaz-ı Veli Türbe Meydanı'nda Selçuklu Dönemi Mutfak Sanatları Yarışması 4 otelin katılımıyla gerçekleştirildi. Jüri üyeleri Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Sn.Adnan Şahin, Sabah Gazetesi gastronomi yazarı Sn.Nur Çintay, Araştırmacı yazar Şef Sn.Ömür Akkor , Et ustası Günaydın Steak House kurucusu Sn.Cüneyt Asan ve araştırmacı yazar Sn.Annesia Haloure yaptıkları değerlendirme sonrasında yarışmada;  Rixos Konya birinci olurken, Dedeman Konya ve Ramada Konya ikinci, Hich Otel ise üçüncü oldu.

Konya için herşey

Rixos Konya Pazarlama Müdürü Özlem Aydoğdu ; ‘Türk mutfağının tüm yönleriyle her anlamda hayatın içinde olması gerekliliğinden hareketle yola çıkılan bu önemli organizasyonda , Anadolu’da yaşamış ve yaşayanların mutfak değerlerini hatırlama, hatırlatma, buluşturma, sahiplenme, paylaşma gibi değerlerin ön plana çıkarılması hedefleniyor. Hz. Mevlana'nın aynı zamanda fikri varisi olan Sultan Veled ile doğan Mevlevilik, Ulu Arif Çelebi zamanında büyürken, perde arkasındaki kahramanlardan biri de Ateşbaz-ı Veli'dir. Günler öncesinden hazırlıklara başladık. Ustalarımız o döneme ait tüm detayları en ince ayrıntısına kadar araştırdı.  Aşk 'la yaptık , Aşk 'la pişirdik , Aşk 'la uğraştık ,Aşk 'la yoğurduk ,Mönümüzün adınıda 'AŞK' koyduk , Ateşbaz-ı Veli Hz. Duyduğu aşkı yaşadık biz, Konya değeri olarak Türk milletinin değeri olarak sunulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız ‘ dedi.