Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası

Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası

Antalya'da düzenlenen şampiyona, 6 ilden 115 sporcunun katılımıyla başladı

ANTALYA (AA) - Antalya'da düzenlenen Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'nda minikler, küçükler ve yıldızlar kategorilerinde 115 sporcu mücadele ediyor.

Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Sakarya ve Edirne'den sporcular katıldı. Minikler, küçükler ve yıldızlar kategorilerindeki sporcular, çember, ip, top ve lobutlarla şampiyon olmak için mücadele etti.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanvekili Emre Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada Türkiye'nin en iyi sporcularının mücadele ettiğini söyledi. İzmir'de yaklaşık bir ay önce önce Dünya Şampiyonası düzenlediklerini hatırlatan Bağcı, başarılı geçen organizasyonun ardından cimnastiğe ilginin arttığını kaydetti.

Cimnastiğin en temel spor branşlarından olduğunu anlatan Bağcı, "Cimnastik ayrıca çocukların en kolay başlayabileceği spor. Velilerin ilgisi her geçen gün artıyor. Ciddi bir altyapıya sahip olduk. Altyapıdan gelen sporcuların uluslararası başarılarıyla bu spor Türkiye'de daha da yayılacak" dedi.

Şampiyona, yarın sona erecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı