Rio 2016'ya doğru

Rio 2016'ya doğru

Olimpiyatlarda madalya kazanma başarısı gösterecek Orta Asyalı sporcular, ülkelerinin hükümetlerince çeşitli miktardaki para ödüllerinin sahibi olacak

TAŞKENT (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya kazanma başarı gösteren Orta Asyalı sporcular, ülkelerinin hükumetleri tarafından para ödülü alacak.

Bağımsızlıklarının 25. yılını kutlamaya hazırlanan Orta Asya ülkeleri, Brezilya'nın Rio de Janeriro kentinde 5 Ağustos'ta başlayacak olimpiyatlarda madalya kazanma başarısı gösteren sporcularını para ödülü verecek.

Ülkelere göre ödüllerin dağılımı şöyle:


- Kazakistan

Olimpiyatlara 30'a yakın dalda 104 sporcusu ile katılacak Kazakistan, kıta ülkeleri arasında en kalabalık kafileye sahip ülke olacak.

Kazakistan, madalya kazanması muhtemel sporcularını ödüllendirme konusunda da Orta Asya ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Kazakistan hükumeti, Rio'da altın madalya kazanacak sporculara 200 bin dolar para ödülü vermeyi planlıyor. Gümüş madalya için 150 bin, bronz madalya içinse 100 bin dolar para ödülü verilecek.

2012 Londra Yaz Olimpiyatları'na 115 sporcu ile katılan Kazakistan'ın milli kafilesi, 7 altın, 1 gümüş ve 5'i bronz olmak üzere 13 madalyayla ülkeler sıralamasında 12. sırada yer almıştı.


- Özbekistan

Orta Asya'nın en kalabalık ülkesi Özbekistan ise Rio'ya 20'den fazla kategoride 70 sporcusu ile katılıyor.

Özbekistan hükumeti, altın madalyaya 200 bin, gümüşe 100 bin, bronza ise 75 bin dolar para ödülü vermeyi kararlaştırdı.

Önceki olimpiyata 53 sporcu ile katılan Özbekistan kafilesi, bir altın ve iki bronz madalya kazanmıştı. Hükumet altın madalya kazanan sporcusuna 150 bin, bronz madalya elde edenlere ise 50 bin dolar para ödülü vermişti.


- Kırgızistan

Orta Asya'nın diğer ülkesi Kırgızistan ise Rio'da 19 sporcusu ile yarışacak. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanlara 104 bin, gümüşe 74 bin ve bronza 52 bin dolar ödül verileceğini duyurdu.

Kırgızistan kafilesi, Londra'daki oyunlara 14 sporcu ile katılmıştı.


- Tacikistan

Rio'ya 7 kişilik kafileyle katılacak Tacikistan'da altına 40 bin, gümüşe 34 bin, bronz madalyaya ise 26 bin dolar para ödülü verilecek.

Tacikistanlı sporcular, Londra'daki oyunlara 8 branşta 16 sporcuyla katılırken, bir bronz madalya elde etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :