Rio 2016'ya doğru

Rio 2016'ya doğru

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na ilk kez katılacak Kosova'da, sporcular için tören düzenlendi


PRİŞTİNE (AA) - 2016 Rio Olimpiyatları'na ilk kez katılacak Kosova'da, oyunlarda mücadele edecek sporcular için başkent Priştine'de bayrak teslim töreni düzenlendi.

Başkentteki Grimiji Amfitiyatrosu'nda düzenlenen törene, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi ile Kosova Olimpiyat Komitesi Başkanı Besim Hasani'nin yanı sıra çok sayıda devlet temsilcisi ve sporcu katıldı.

Kosova bayrağını milli takım kaptanı judocu Maljinda Kelmendi'ye teslim eden Thaçi, olimpiyatlara katılmanın Kosova için tarihi bir başarı olduğunu belirterek, "Kosova'nın 2014 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesine kabul edilmesi, daha sonra 22 farklı uluslararası spor federasyonuna üye olmamızı sağladı." dedi.

Thaçi ayrıca, olimpiyatlara katılacak 8 sporcuya "Cumhuriyet Madalyası" takdim etti.

Besim Hasani de Kosovalı sporcuların Rio'dan zaferle dönmeleri temennisinde bulunarak, "Kosova, ilk kez olimpiyat oyunlarına katılıyor. Sporcularımız son derece başarılı ülkelerin arasında yer alacak. Rio Olimpiyatları'nda 8 sporcumuz, Kosova'yı temsil edecek." diye konuştu.

Kosova, 2008 yılında bağımsızlığını ilan etmesinin ardından ilk kez olimpiyat oyunlarına katılıyor. Olimpiyatlara katılacak Kosovalı sporcular arasında en ünlüsü Kelmendi ise bu yıl kendi ülkesinin bayrağını taşıyacak. Kelmendi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Arnavutluk'u temsil etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :