Rio 2016'ya doğru

Rio 2016'ya doğru

Cimnastikte müsabakalar 3 ayrı kategoride yapılacak -Türkiye'yi Tutya Yılmaz ve Ferhat Arıcan temsil edecek


İSTANBUL (AA) - Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda cimnastik dalındaki müsabakalar 3 ayrı kategoride yapılacak, Türkiye'yi artistik cimnastikte Tutya Yılmaz ve Ferhat Arıcan temsil edecek.

Oyunların en çok ilgi çeken dalları arasında yer alan cimnastikte sporcular, artistik, ritmik ve trambolin olmak üzere 3 kategoride yarışacak.

Artistik cimnastik, trambolin ve ritmik cimnastik müsabakaları Rio Olimpik Arena'da yapılacak.

Spor ile estetiğin mükemmel bir bileşimi olan cimnastik, olimpiyat oyunlarını tanımlayan en iyi spor dalları arasında yer alıyor. Mukavemet ile yeteneğin, stil ve zarafet ile kaynaştığı dalın uzun bir tarihi bulunuyor. Roma, İran, Hindistan ve Çin tarihinde erkeklerin, dövüş alanındaki yeteneklerini güçlendirmek için benzeri çalışmalar yaptıkları biliniyor.

Artistik cimnastikte Türkiye'den kadınlarda Tutya Yılmaz, erkeklerde ise Ferhat Arıcan madalya mücadelesi verecek.

Dalların özellikleri şöyle:

Artistik Cimnastik: Erkekler, kulplu beygir, yer hareketleri, halka, atlama beygiri, paralel bar ve barfiks olmak üzere 6, kadınlar ise atlama beygiri, asimetrik paralel, denge aleti ve yer hareketleri olmak üzere 4 kategoride mücadele eder.

Ritmik Cimnastik: Kadın sporcular tarafından, cimnastikle müziğin uyumu esas alınarak yapılır. Sporcular, ayrı branşlarda, ip, çember, top, lobut ve şerit kullanarak müziğe uyumlu cimnastik hareketleri yapar.

Trambolin: Kadınlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride yapılan müsabakalar, 1 Ocak 1999'da olimpiyat oyunları programına dahil edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :