Ringde yumruk attığı elleriyle Mehmetçik'in yarasını sardı

Ringde yumruk attığı elleriyle Mehmetçik'in yarasını sardı

Eskişehir'den, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçikleri tedavi etmek için sınıra giden Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servisi doktoru ve UMKE üyesi boksör Polat, sportmen ve özverili davranışıyla takdir topluyor- Polat: - "25 gün sınır hattınd

ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehir'den Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik ve ÖSO mensuplarının yaralarını sarmak için gönüllü gittiği sınırda 25 gün görev yapan acil servis doktoru ve UMKE üyesi boksör Sabri Polat, meslektaşları ve spor camiasının gönlünde yer etti.

Eskişehir'de Yunus Emre Devlet Hastanesi Acil Servisinde görevli doktor Polat hekimliğinin yanı sıra 4 yıldır gönül verdiği boks sporunda örnek oluyor.

Evli ve iki çocuk babası 37 yaşındaki Polat, 2007 yılından beri sürdürdüğü mesleğinde doktor arkadaşlarının aracılığıyla 4 sene önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Kulübünün boks antrenörü Yılmaz Ayer ile tanıştı. O günden itibaren boksa gönül veren Polat, haftada da 4 gün antrenman yapıyor.

Polat, Büyük Önder Atatürk'ün "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." sözüne yakışır davranışlarının yanı sıra Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçik'in yanında olduğunu göstermek için mart ayında Hatay'a gidip 25 gün gönüllü olarak görev aldı.

Bu davranışı dolayısıyla Hastane Başhekimi Uzman Doktor Mustafa Karagülle Polat'a Türk bayrağı hediye ederken, Polat sporcu arkadaşlarının da takdirini kazandı. Polat, gelecekte boks antrenörü olmayı hedefliyor.

- "Boks öz güven kazandırdı"

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşları sayesinde tanıştığı boks antrenörü Yılmaz Ayer'in yardımıyla 4 yıldır aktif olarak boksla ilgilendiğini söyledi.

Boksun kaba kuvvet anlamına gelmediğini ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Boks bir savunma sporudur. Sağlıklı ve keyifli bir spordur. Haftada 3-4 gün antrenman yapıyorum. Boksu severek yapıyorum. Erkek kadın ayırmadan herkesin rahatlıkla yapabileceği bir spor. Hekimler de rahatlıkla boks yapabilir. Boksa başladığımdan beri herhangi bir kavgaya da karışmadım. Boksa başlamadan daha agresiftim. Şimdi daha sakin ve uyumluyum. Boks bana bir öz güven kazandırdı. Gelecekte boks antrenörü olmak istiyorum."

Polat, aynı zamanda Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde (UMKE) görev yaptığını belirterek, Zeytin Dalı Harekatı başladığında sınırda görev almak isteyen olup olmadığı sorulduğunda görevi üstlendiğini vurguladı.

Mart ayında Hatay'a gittiğini anlatan Polat, "25 gün sınır hattında Türk askerine destek olmak ve sağlık tedbirlerinde bulunmak için gönüllü olarak görev yaptım. Türk askeri orada saygıyı da övgüyü de hak eden taraftır. Biz orada sadece onlara destek olmak istedik. Bizi sınırda gören Mehmetçik'imiz moral buldu." diye konuştu.

Antrenör Yılmaz Ayer ise Sabri Polat'ın 4 yıldır azimle boksa devam ettiğine değinerek, "Doktor olup da boksa yönelenler çok başarılı oluyor. Boksun şiddet içermediğini çok iyi gösteriyorlar. Yetenekli ve azimli bir sporcu. Zeki ve çevik bir sporcu olduğunu Zeytin Dalı Harekatı'nda gönüllü olarak görev yapmasıyla da gösterdi." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :