Rida’dan muhteşem final

Rida’dan muhteşem final

Rida bugüne kadar 5 bin yetime el uzattı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen sınavda dereceye giren öğrencilere hediyeleri, düzenlenen törenle verildi.

Hz. Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında yaklaşık 56 okulda 35 bin adet “Ev Okulu” ve “Rida Çocuk Kitaplığı Dizisi - 1” kitabı dağıtan Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, isteyen öğrencileri gönüllü öğretmenlerin gözetiminde bu kitaplardan sınava tabi tutmuştu. Yaklaşık 30 bin öğrencinin katıldığı sınavda dereceye giren öğrencilere hediyeleri, hafta sonu Konevi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreni, Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’nin faaliyetlerini anlatan tanıtım gösterisiyle sürdü.

5 BİN YETİME ULAŞILDI

Programın açılış konuşmasını yapan Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, hizmet anlamında tercihlerini neden yetim çocuklardan yana kullandıklarını şöyle anlattı; “Yetim çocukları seçtik çünkü, Kur’an’ı Kerim’de Yüce Allah onlarca ayet-i kerimesiyle yetimlere sahip çıkılması noktasında bizleri uyarıyor. Yetim çocukları seçtik çünkü, Peygamber (S.A.V) Efendimiz Hadis-i Şerif’leri ile yetimler konusunda biz Müslümanları sık sık uyarıyor. Elhamdülillah bugün itibariyle 2 yıl gibi kısa bir sürede yurtiçi ve yurtdışında hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile yaklaşık 5 bin yetime ulaştık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem yurtiçi hem de yurtdışı yetimlere yönelik çalışmalarımız bütün hızıyla sürecektir.”

18 MÜDÜRE TEŞEKKÜRLERLE

Yasir Ünlü’nün “Hz. Muhammet ve Çocuk” konulu konuşmasının ardından program, öğrencilerin okuduğu şiir ve ilahilerle sürdü. Daha sonra ödül törenine geçildi. Ödül töreninde sahneye ilk olarak, Rida’nın çalışmalarına destek veren okul müdürleri çağrıldı. Toplam 18 okul müdürüne içinde çeşitli hediyelerin yer aldığı çantaları, Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin verdi. Konya Merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinden ilk üç’e giren toplam 54 öğrenciye, altın, bisiklet ve kol saati gibi hediyeleri, programa katılan protokol tarafından verildi. Program yaklaşık 2.30 saat sürdü.