Rida’dan anlamlı ödül töreni

Rida’dan anlamlı ödül töreni

Rida, Peygamber Efendimizin hayatını içeren sınavda dereceye giren öğrencilere ödüllerini, yarın düzenlenen törenle verilecek

Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği’nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Konya merkezde 50’den fazla okulda gerçekleştirdiği ve isteyen öğrencilerin katıldığı sınav tamamlandı. Hz. Peygamber Efendimizin hayatını içeren sınavda dereceye giren öğrencilere ödülü, 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü düzenlenen törenle verilecek.

KUTLU DOĞUM COŞKUYLA KUTLANDI
 

Hz. Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 14-20 Nisan tarihleri arasında coşkuyla kutlandı. Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği de etkinlikler çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine yönelik kapsamlı bir program düzenledi. Yetim Projesinde RİDA’ya destek veren gönüllü öğretmenlerin özverili çalışmaları sonunda hazırlanan “Ev Okulu” ve “Rida Çocuk Kitaplığı Dizisi - 1” Konya merkez ilçelerindeki 56 ilköğretim okulunda ücretsiz olarak dağıtıldı.

35 BİN KİTABIN BASIMINI SELÇUKLU BELEDİYESİ ÜSTLENDİ

Basımını Merkez Selçuklu Belediyesinin üstlendiği yaklaşık 35 bin kitabı alan öğrencilerden arzu edenler, gönüllü öğretmenlerin gözetiminde 2 Mayıs 2012 Çarşamba günü sınava tabi tutuldu. Konuyla ilgili dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, çalışmanın amacıyla ilgili; “Hz. Peygamber (S.A.V.)Efendimizin hayatını içeren kitapla amacımız, ilköğretim çağındaki öğrencilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile ilgili bilgilerini ölçmenin yanında mantık, akıl yürütme ve yorum gücünü ölçmek, öğrencilerin performansları ile öğrencilerin ders çalışma motivasyonlarını artırıp, geliştirilmesiydi. İlköğretim 3, 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan kitaba hem öğrenci hem öğretmen hem de velilerimizin gösterdiği yoğun ilgi, Rida olarak bizleri son derece memnun etmiştir” dedi.

SINAVA 35 BİN KİŞİ KATILDI

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Harun Nükte ve projenin mimarlarından öğretmen Zafer Karakuş’unda hazır bulunduğu toplantıda yaklaşık 1 aylık bir süreyi kapsayan çalışma sonunda 2 Mayıs 2012 tarihinde isteyen öğrencileri dağıtılan kitaplardan sınava tabi tuttuklarını ifade eden Şahin, yaklaşık 35 bin öğrencinin katıldığı sınavlarda başarı grafiğinin yüksek çıkmasının kendilerini sevindirdiği kaydetti. Gelenek haline getirmeyi düşündükleri projeyi bir sonra ki yıl kapsama alanı daha geniş tutacaklarının kaydeden Şahin, konuşmasının sonunda; 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 17.00-19.00 arasında Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirecekleri ödül törenine tüm Konyalıları davet etti.