RİDA Derneği’nden 3 kıtaya Ramazan bereketi taşındı

RİDA Derneği’nden 3 kıtaya Ramazan bereketi taşındı

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA-DER) her yıl olduğu gibi bu yılda da Ramazan ayı ile birlikte “Yetimler Sizi Bekliyor ve Ramazan Paylaşınca Güzel” sloganıyla çalışmalarını sürdürdü.

         Derneğimiz kesintisiz olarak yıl boyu devam eden çalışmalarında, özellikle yurt dışında gerçekleştirilen yardım ağının genişletilerek, 3 kıtaya yayılan Ramazan çalışmalarında 13 bölgede İftar ve sahur, Ramazan gıda paketleri, zekâtlar, fitreler ve fidyeler, şükür, adak ve akika kurbanları yetimler başta olmak üzere yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve tüm mazlumlara direk ulaştırılmıştır.

Ramazan Yardım Çalışması Yapılan Bölgeler :

1 - Sudan Darfur Kampları                        : 1160 gıda kolisi,

2- Somali Dadab Kampı                            : 800 gıda kolisi – 126.000 iftar ve sahur

3- Kenya Garissa                                        : 2880 iftar ve sahur

4- Kenya Kakuma Kampı                          : 500 gıda kolisi – 4500 iftar ve sahur

5- Afganistan Tahar                                  : 100 gıda kolisi – 2250 iftar ve sahur – 106 bayramlık

6- Suriye Bayırbucak Türkmenleri          : 250 gıda kolisi

7- Gazze                                                      : 530 gıda kolisi – 530 bayramlık

8- Arnavutluk                                             : 120 gıda kolisi

9- Sancak                                                    : 45 gıda kolisi

10- Sri Lanka                                                : 187 bayramlık -

11- Gürcistan                                               : 70 gıda kolisi

12- Türkiye                                                   : 60 gıda kolisi – 200 iftar

TOPLAM :

3635 Gıda Kolisi - 135.830 İftar Ve Sahur - 823 Bayramlık - 180 Adak Akika Ve Şükür Kurbanı

        Büyük bir açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü kara kıta Afrika’da, dünyanın yaşanması en zor kampları olan Sudan Darfur Kampları, Somali Dadab kampı ve Kenya’nın Kakuma kampında iftar ve sahur organizeleri düzenleyerek kara kıtanın mazlumları ile aynı sofrada buluştuk.

        Yine dünyanın en büyük kamplarından olan ve bu ramazan her zamankinden daha çok yardıma ihtiyaç duyan Somalili mültecilerin yaşadığı Dadab kampında yetimler, sakatlar ve yaşlılar olmak üzere 126.000 kişiye iftar ve sahur verildi. Ayrıca bu kamplarda bulunan özellikle yetim aileleri başta olmak üzere, sonradan Müslüman olan öğrencilere, sakatlar ve yaşlılar ile vefat etmiş İslam âlimlerinin ailelerine, hayırseverlerimizin emanetleri olan zekâtlarını ve yüzlerce Ramazan gıda paketlerini ulaştırdık.  Yine Gazze’de her yıl yaptığımız Ramazan çalışmaları kapsamında bu yıl 530 yetim ve şehit ailesine ramazan gıda paketleri ile Gazze’nin yetimlerine bayramlıkları ulaştırdık. Afganistan’da Ramazan ayı dolayısıyla 2250 kişiyi iftar ve sahur sofralarında buluşturduk. Yine yüzlerce yetim ailesi ile yoksullara gıda kolilerimizi ulaştırdık.

        2014 yılı başından bu yana özellikle Balkanlarda başlattığımız çalışmalar sonrasında bu bölgelerde de yine Ramazan programları gerçekleştirdik. Arnavutluk, Bosna Hersek ve Sancakta Ramazan gıda paketleri yetim ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca Gürcistan’da yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan Gıda paketlerini ulaştırdık.        

          Ramazan ayında çalışmalara başladığımız bir ülke olan Sri Lanka’da da gıda paketleri ve 187 yetim çocuğa bayramlıkları ulaştırdık. Yurt içinde de Ramazan çalışmalarını yürüten derneğimiz 200’ü aşkın yetim ailesi, ihtiyaç sahibi ve Konya’da bulunan mültecilere Ramazan Gıda paketlerini, giyim, ev eşyası gibi yardımların ulaştırdık. Ayrıca derneğe yapılan fitre, fidye ve sadaka bağışlarının da bu ülkelerde bizzat elden dağıtımını sağladık. Tüm bağışçılarımıza yetim ve muhtaçlar adına teşekkürlerimizi sunarız.

       Yardımsever halkımızın desteğiyle derneğimiz bu yıl 13 bölgede toplamda 132.700 iftar ve sahur, 3600 gıda kolisi, 717 bayramlık, 2670 fitre ve 180 adak akika ve şükür kurbanını yetimlere ve mazlumlara ulaştırdık.

     Önümüzdeki Kurban bayramında yurt dışı ve yurt içi kurban bağışı kabul çalışmalarımız başlamıştır. Değerli halkımızdan ciddi katılım bekliyoruz. yurt dışı kurban fiyatlarımız 130 dolar (küçük baş) (350 TL) büyük baş kurban (910 dolar) 2450 TL malum büyükbaş 7 kişiye kurban olmaktadır. Her yıl olduğu gibi sosyal medya aracılığı ve e-mail ile video görüntüleri eksiksiz bağışçılarımıza iletilecektir.1 kurban bağışı ile kriz bölgesindeki mülteci ve şehit aileleri ve yetim ailelerine el uzatalım.

       Derneğe yardımların banka hesap numaraları yoluyla, derneğin resmi web sitesi olan www.ridader.org.tr üzerinden online bağışla ve bizzat derneğe müracaatla gerçekleştirileceği bildirildi.  Detaylı bilgi için vatandaşların 0332.234 16 16 telefonundan çalışmalar hakkında bilgi alınacağı ifade edildi. Son olarak RİDA-DER’in çalışmalarının Ramazan ayı sonrasında da hız kesmeden devam edeceği ve gönüllülerin desteğiyle çalışma yaptıkları 3 kıtada, 21 ülkede ve 45 farklı bölgede yetim çalışmasından, Aşevi çalışmalarına, Su Kuyusu çalışmalarından Mescit ve Medrese çalışmalarına, Kurban çalışmasından, İrşat faaliyetlerine kadar hizmetlerine devam edileceği açıklandı.

Dr. İsa KAYA : RİDA Derneği Genel Sekreteri      -      Mustafa PİLGİR : RİDA Derneği Başkan Yardımcısı