RİDA-DER'den kurban organizasyonu

RİDA-DER'den kurban organizasyonu

KONYA (AA) - RİDA Derneği (RİDA-DER) 2014 yılı içerisinde planladığı 10 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek.Bu kapsamda ülkelere ve bölgelere göre kurban bedellerini belirleyen...

KONYA (AA) - RİDA Derneği (RİDA-DER) 2014 yılı içerisinde planladığı 10 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek.

Bu kapsamda ülkelere ve bölgelere göre kurban bedellerini belirleyen dernek, "Kurban Yetimlerle Güzel" sloganıyla çıktığı organizasyonda, bu yılki kurban bedelini 300 lira olarak açıkladı.

RİDA Derneği Başkanı Mehmet Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de kurban bedelini 550 lira olarak belirlediklerini, kanın ve gözyaşının hiç dinmediği Suriye'de de 650 lira olarak açıkladıklarını ifade etti.

Açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü Afrika ülkelerinden Sudan, Somali ve Kenya'da da her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban organizasyonu yaparak başta yetimler olmak üzere, kurban bereketini yoksullara taşıyacaklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yurtdışı kurban bedelini 300 lira olarak belirledik. Ayrıca Afganistan, Gürcistan, Arnavutluk, Kosova ve Karadağ'da da kurban çalışması yapacağız. Yaklaşık 15 bin yetim ve Kur'an Kursu talebesine yıl boyunca kesintisiz yardımlar devam ediyor. Bu yıl yine Somali'deki yetimlere çifte bayram yaşatmak için tekrar harekete geçtik. Kurban Bayramı'nın hemen öncesinde başlayacak sünnet organizasyonu ile bini aşkın çocuğu sünnet olacak. Bir çocuğun kirvelik bedeli 25 lira. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da kesilen kurbanların videoları tek tek kayıt altına alınacak. Yetimlere ve mazlumlara kurbanlarını ulaştırmak isteyen hayır sahiplerinin RİDA Derneğine bizzat gelerek bağışta bulunabilecek. Ayrıca 0332 234 16 16 telefondan kurban çalışması ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiye ulaşılabilir. Hayırseverler, www.ridader.org üzerinden de online bağış yapılabilecek."

 

Kaynak:Haber Kaynağı