Ribat'tan Sudan'da eğitim istişaresi

Ribat'tan Sudan'da eğitim istişaresi

Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ribat İnsani Yardım Derneği yurtdışı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dünyanın birçok bölgesinde mazlumlara sahip çıkarak insani yardımda bulunan dernek, eğitim faaliyetlerini de ihmal etmiyor.

İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman ve beraberindeki ekip, Sudan'da Ved El-Beşir bölgesindeki yetim okullarını ziyaret ederek Türkiye'den gelen misafirlere okulları gezdirerek eksikleri tespit ettiler.

Afrika Üniversitesi kurucusu Prof. Abdurrahim Ali ile bir görüşme gerçekleştiren heyet, Sudan genelinde başarılı yetim öğrencilerin özel okullarda eğitime tabi tutulması konusunda fikir birliğine vardı.

Yetimlerin sadece maddi anlamda ihtiyaçlarını karşılamanın yeterli olmayacağını söyleyen Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, "Bilindiği üzere Sudan başta olmak üzere Afrika ülkelerinin birçoğunda insani anlamda yardımlarımızın yanında eğitim faaliyetlerini de sürdürüyoruz. Bu anlamda hayırseverlerimizin destekleriyle okullar açtık. Ülkemiz de TİKA ve diğer kuruluşları aracılığıyla birçok çalışmamıza destek veriyor. Bu anlamda yetimlerimizin manevi ihtiyaçları yani eğitimlerine yönelik çalışmalarımızı da başlattık. Daha iyi eğitim alabilmeleri için de, Afrika Üniversitesi yetkilileri ile görüştük. Önerimizi olumlu karşıladılar. Yetkililere ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

ribat-(2).jpg