Ribat'tan Sakarya'ya dev tesis

Ribat'tan Sakarya'ya dev tesis

Ribat Eğitim Vakfı tarafından Sakarya'da yaptırılan Ribat Eğitim Vakfı Adapazarı Şubesi hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Serdivan İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet verecek olan ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kur'an Kursu açılışına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük, Sakarya ve Serdivan İlçe Müftülüğü yetkilileri ile Ribat Eğitim Vakfı yöneticileri ve çeşitli kamu kurumları temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Dernek-Vakıf gönüllüleri katıldı.

'Bu ülke için kim elini taşın altına koyarsa devletin desteğini göreceğini' ifade eden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Böyle büyük ve anlamlı bir tesisi Sakarya'ya kazandırdıkları için Ribat Eğitim Vakfı yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, "Müftülüğümüz bünyesinde hizmet verecek olan Alim Kur'an Kursu ilçemize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Mescid ve Kur'an Kurslarının önemine değinen Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük de, "Mescidlerimiz müslümanların herşeyi konuşabileceği, her meseleye çözüm getirebileceği merkezler olmalıdır. Bu anlamda tek gayemiz Allah'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Bu ilim yuvasında yetişecek yavrularımızı da aynı minvalde yetiştirmeliyiz. Bu vesileyle Adapazarı Şubemiz ve Alim Kur'an Kursu'nun hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim" şeklinde konuştu.

Aşevi, Bay-Bayan Yatılı Kuran Kursu, Bay-Bayan Mescitler, Yükseköğrenim Öğrenci Evi, Kreş, Konferans Salonu, Bay-Bayan Etüt Salonları, Hayır Market vb. değişik çalışmaların yer alacağı bina, çevrede eksikliği hissedilen önemli bir boşluğu da doldurmuş olacak. Ahmet ÜNVER