Ribat'tan geleneksel Kadir Gecesi etkinliği

Ribat'tan geleneksel Kadir Gecesi etkinliği

Ribat Eğitim Vakfı, Kadir Gecesini ihya etmek için Bizim Ora Düğün Salonu'nda bir program düzenledi.

Çok sayıda kişinin katıldığı programda Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca da Kadri Gecesi'nin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ribat Eğitim Vakfı'nın, "Kadir Gecesini Beraber İhya Edelim" başlığı ile geleneksel olarak düzenlemiş olduğu Kadir Gecesi Programı, binlerce kişinin katılımı ile Bizim Ora Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Programda misafirlere Konya’nın geleneksel etli pilavı ikram edildi. Kuran-ı Kerim tilaveti, katılımcıların gönüllerini fethetti.

ribat-(2)-001.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Altunkaynak, bu geceyi birlikte idrak etmemize vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Program sonunda katılımcılarla ayak üstü sohbet eden ve sonrasında bir konuşma yapan Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük, Kadir Gecesi'nin önemine vurgu yaparak, "Bu mübarek gecenin feyiz gölgesine, af deryasına, bağış ve lütuf ikramına muhatap olmak için hususi olarak Ribat Eğitim Vakfımızın organize etmiş olduğu bir programda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ümmetin önüne konmuş olan üç tane büyük nimetin birincisi Kadir Suresidir, ikincisi Kadir Gecesidir, üçüncüsü ise bu gecede inmiş olan Alak Suresinin ilk ayetleridir. Rabbimiz bir kutsi hadiste, "Ben kullarımın zannı üzereyim" buyuruyor. Bu noktadan çıkışla, ümmetin tamamı Kadir Gecesini Ramazan'ın 27. Gecesi olarak düşünüyorsa Allah'ın izni ile 27. Gece Kadir Gecesi olur. Kadir Gecesini şerefli kılan Kuran'dır, Ayettir. Siz o geceden Ayeti aldığınızda bu gece sıradan bir gecedir" şeklinde konuştu.

Öte yandan Ribat Eğitim Vakfı, Türkiye'de birçok il ve ilçede yardıma muhtaç insanlara Ramazan coşkusu yaşatırken Sudan, Gazze, Moro başta olmak üzere birçok ülkede, mazlumların yüzünü güldürmeye devam ediyor.M.Ali Elmacı-Memleket