Ribat'tan  Evlad-ı Fatihan'a büyük destek

Ribat'tan Evlad-ı Fatihan'a büyük destek

Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla başlatılan Evlad-ı Fatihan Projesi ilk meyvelerini vermeye başladı.

Proje kapsamında Kosova'dan Konya'ya gelen Preskia Derneği üyeleri, Ribat Eğitim Vakfı'nı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. 'Ribat Eğitim Vakfı'nın çalışmalarını kendilerine örnek aldığını' ifade eden Preskia Derneği Genel Müdürü Besim Arkadaşı, "Sizin yaptığınız faaliyetlere bakılırsa, biz işin henüz başındayız. Ribat Eğitim Vakfı'nın kuruluş yılı benim doğum günüm. Yani ben doğduğumda Ribat, dernek ve vakıfçılık faaliyetleri noktasında hayli ilerlemiş bir vaziyette görünüyor. Freskia Derneği'ni sıfırdan kurmadık, bizim de hocalarımız vardı tabi ki. Çalışmalarımızda davetle meşgul olan hocalarımızı takip ettik. Yakın zamanda bir darbe gibi bir şey yaşadık. Uzun zamandır çalıştığımız derneği kapattık. Şimdi ayrı ayrı derneklerle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bizim derneğimize de yardımlarla ilgili görev düştü. Sadece yardımlarla ilgili çalışıyoruz. Yardım faaliyetleri yürüterek İslam'ı temsil etmeye gayret ediyoruz. " diye konuştu. Freskia Derneği Genel Müdürü Besim Arkadaşı'na tablo hediye eden Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, 'Evlad-ı Fatihan Projesi' bizim önemsediğimiz bir proje. Balkanlardaki kardeşlerimize olan sorumluluğumuzun farkındayız.  Bu konuda Freskia Derneği'ne de elimizden gelen desteği vereceğiz" ifadesini kullandı.

ribattan--evlad-i-fatihana-buyuk-destek-(3).jpg

Ziyarette ayrıca Freskia Derneği üyeleri Eset Qerimi, Naim Şahini ve Fatih Pırjela hazır bulunurken, Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman,  Yönetim Kurulu Üyeleri Musab Seyithan ve Musa Gün de yer aldı. Haber Merkezi