RİBAT'la  kutlu doğum coşkusu

RİBAT'la kutlu doğum coşkusu

Ribat Eğitim Vakfı Kulu'da Kulu Belediyesi ile birlikte organize ettiği Kutlu Doğum Programında Abdullah Büyük Hoca Efendi bir konferans verdi.

Ribat Eğitim Vakfının Kutlu Doğum Programları devam ediyor. Cihanbeyli'nde yapılan Kutlu Doğum Programından sonra Konya'nın Kulu İlçesinde de Ribat Eğitim Vakfı Kutlu Doğum Programı düzenledi.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Dr. Abdullah Ağralı'nın da hazır bulunduğu programa Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Kulu Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız, Kulu Müftüsü İbrahim Kacaroğlu, AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ile Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Kayhan, Atilla Morçol, Hüseyin Saraç ile çok sayıda Kululu katıldı.

Abdullah Büyük Hoca Efendinin konuşmacı olarak yer aldığı gecede sanatçı Cahit Nazlı'da bir ilahi konseri verdi.

Kuran tilaveti ile başlayan gecenin açış konuşmasını Ribat Eğitim Vakfının Kulu Temsilcisi Tevfik Aydoğan yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Kulu Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız, Ribat Eğitim Vakfı'na böyle bir geceyi düzenlediği için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ülkemizde son yıllarda AK Parti iktidarı ile birlikte yaşanan değişimi anlattı.

"Ülkemizde bir zamanlar nerede iste inançlarımızı yaşamak suçtu" diyen Ahmet Yıldız, "Bugün şükretmemiz gerekiyor, ülkemizde nereden nerelere geldi. Ülkemizdeki bu değişimi dönüşü çok iyi anlamamız ve buna göre de bir gelecek düşünmemiz gerekiyor" dedi.

Selamlama konuşmalarından sonra kürsüye gelen Abdullah Büyük Hoca Efendi Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek günümüze ışık tuttu ve "Bizim Peygamberimiz insan Peygamberdir. Peygamber Efendimiz elbette bir kuldur ve ondan sonra ise Resuldür. Hıristiyanların fazlalaştırma ve Yahudilerin azaltma hastalıklarına düşmeden tam ve hakkıyla Peygamber Efendimizi anlamalı ve ona göre sevmeliyiz." dedi.

 

"Peygamber Efendimizin hayatını yaşadığı dönemde üç şekilde ekonomik hayat oluşuyordu" diyen Abdullah Büyük Hoca Efendi şöyle konuştu;

"Hayvancılık vardı, tarım ile iştigal ediliyordu ve ticaret vardı. Peygamber Efendimizin hadisleri de, ayetlerde bu çerçevede şekillenmiştir.

O dönemde uçak yoktu, bisiklet yoktu, motorlu taşıtta yok...

Bugün insanımızın yüzde doksanı motorlu taşıt kullanıyor. Peygamber Efendimizin döneminde bunlar yoktu. Peki biz Peygamber Efendimizi 2015 Miladi yıla nasıl taşıyacağız?

Nasıl taşımamız lazım?

Bugün gençlerimiz Peygamber Efendimizi Peygamberimizin döneminde olan atla, katırla, deve ile ulaşım yapması neticesinde o döneme göre anlamaya çalışıyor.  

Biz de diyoruz ki, değerli gencimiz, Peygamber Efendimizin at ile deve ile ilgili ne kadar hadisleri varsa, günümüzdeki uçaklar, gemiler, bisikletler motorlu taşıtlar gibi araçlarla ele almalıyız.

Bugün ithalatta, ihracatta, her şeyde Peygamber Efendimizi bu ölçülerle günümüze taşımamız gerekiyor.

Peygamber Efendimiz rehberdir.

Biz ne zamanki rehberimizi kaybetmeye başladık, o zaman zayıfladık.

Ama Elhamdülillah bugün sadece ülkemize değil, bölgemize değil, 7 milyar insana rehberimizi sunmaya başlıyoruz. Zaten bütün insanların bu rehbere ihtiyacı vardır.

Bir devleti yönetecek iktidarı belirlemede Kuran'ı Kerim üç tane yol ortaya koymuştur. Bu üç yolun ikisi batıl biri haktır.

İktidar ya kanla, ya fesatla (darbeyle) ya da ehliyetle gelmiştir.

Biz hiçbir zaman tarihi süreçte, kanla, darbeyle iş başı yapmadık. Ne Selahattin Eyyübi yaptı, ne Halit bin Velit yaptı, ne Osman Gazi yaptı, ne de Sultan Abdülhamit Han yaptı...

Bizde işgalcilik yok, bizde darbe yok, bizde kan yok.

Bizde ilim var, yürek var. İlimle, adaletle iktidara gelenlerin yardımcısı Allah'tır. Bu güç adaletle hükmeden, herkesin yaşama hakkın teslim eder ve herkesin hayat hakkını korur."

 

Konferanstan sonra sanatçı Cahit Nazlı bir konser verdi. Cahit Nazlı seslendirdiği bir birinden güzel eserlerle geceye renk kattı.

Programın sonunda Kulu Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yıldız Abdullah Büyük Hoca Efendi'ye Kulu'nun anlatıldığı kitapları takdim etti.

Ribat Eğitim Vakfı'nın Kutlu Doğum Programları önümüzdeki günlerde de devam edecek.