Ribat'la huzur, evlere gidiyor

Ribat'la huzur, evlere gidiyor

Çok fazla örneği olmayan bir proje ile Ribat Ilgın Belediyesi ile birlikte Ilgın'da yaşlı ve bakıma muhtaç insanların evlerini onarıyor, tadilat ve temizliğini yapıyor.

Ribat Eğitim Vakfının Ilgın Temsilciği, Ribat İnsani Yardım Derneği ve Ilgın Belediyesi ile farklı bir projeyi hayata geçiriyor.

Ribat İnsani yardım Derneği sadece ülkemize değil dünyaya örnek olabilecek bir projeyi Ilgın'da yürüyor.

Ribat İnsani Yardım Derneği gönüllüleri, Ilgın Belediyesi ile yürüttükleri "Eve Giden Huzur" isimli proje ile  yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini tamamen yeniliyor, evlerin bakım onarım ve tadilat ile temizlik işlerini yapıyor.

Yaşlı, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin sağlık taramalarının, tedavilerinin de yapıldığı projeye ilçe sakinleri de destek veriyor.

İlgiye muhtaç insanlarımıza  ilgi ve şefkatin gösterildiği projede, ihtiyaç sahibi insanlarımıza en iyi barınma yeri oluşturulmaya çalışılıyor.

Proje ile ilgili Ribat Ilgın Temsilciliğinden yapılan açıklama, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral'a projeye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür edilirken, "Önümüz kış, özellikle yaşlı, bakıma muhtaç ve kimsesiz ailelerimiz için kış kabusa dönmektedir.

Ribat olarak, "kimsesizlerin kimsesi olmalıyız", diye bu projemizi başlattık. Birçok ailemizin evlerini tadil ettik, yeniledik, temizliklerini yaptık. Gönüllü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu projemizin genişleyerek yayılmasını temenni ediyoruz. Zira biliyoruz ki, sadece yaşlılarımız, bakıma muhtaç insanlarımız Ilgın'da yok, her yerde var. Biz toplumda huzurun yayılması gerektiğine inanıyoruz. Bir ev çok huzurlu ama onun yanı başındaki evin çatısı akıyor, kimse yaşlı, kimsesiz, bakıma muhtaç ailelerimizin sıkıntısını düşünmüyor, bu toplum bizim toplumumuz olamaz, bizim toplumumuz komşusu açken tok yatmaz. Biz de Ribat Ilgın Temsilciği olarak bu düstur için gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz." dendi.