Ribat Yaz Okulları dualarla başladı

Ribat Yaz Okulları dualarla başladı

Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren yaz okulları dualarla başladı.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle birlikte Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren yaz okulları Özel Lale Koleji'ndeki programla başladı. Programa Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, öğrenci ve aileler katıldı.

Yurtiçi ve yurtdışında eğitimden yardım faaliyetlerine kadar birçok alanda kendini ispat etmiş olan Ribat Eğitim Vakfı, yaz okullarında da bu yüzlerce öğrenciye eğitim verecek. Yaz okulları Özel Lale Koleji'nde yapılan programla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa yaz tatili boyunca eğitim alacak öğrencilerin yanısıra aileler de katıldı.

ribat-yaz-okullari-kayitlari-basladi.jpg

Yaz okullarının gençlerin vaktini doğru değerlendirebilmek adına önemli olduğunu hatırlatan  Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz yaz okullarımız Ribat Eğitim Vakfımızın yıllarca oluşturduğu deneyimler sayesinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlama noktasında çok önemli bir işlev üstlenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençliğe verdiği değeri çok iyi biliyor ve bu ülkenin övündüğü en önemli alanın da genç nüfusu olduğunun farkındayız. Ama elimizdeki bu gücü doğru eğitmemiz gerektiğini de biliyoruz. Gençlerimizin milli ve manevi değerler eğitimiyle süslenmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.' şeklinde konuştu. ‘Çocukların zamanını daha iyi değerlendirmesi, güvenli ortamlarda eğitim alması, gelecekte kendisine faydalı olacak yakınlıklar kurması açısından önemli olduğunu’ vurgulayan Mehmet Küçüktoka, “çocuk psikolojisine, değerlerimize uygun bir eğitim programı başlattık. Bunun yanında öğrencilerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgilerini takviye edecekleri, değerler eğitimi, yabancı dil, şehir kültürü ve spor gibi dolu dolu bir yaz yaşayacaklarını” da sözlerine ekledi.

Ribat Eğitim Vakfı Yaz Okullarında eğitim görecek öğrenciler, yaz tatili boyunca öğrencilerin spor, gezi, kamp gibi aktiviteler ile Kuran'ı Kerim, Siyer, Ahlak, İbadetler gibi konuların işleneceği Yaz Okullarına bu yıl da ilgi çok fazla. 1000'in üzerinde öğrenci Lale Eğitim Kurumları, Ribat Gençlik Merkezi, Gökkuşağı Hatıp Kuran Kursu, Aymanas, Durunday, Suffe, Kevser Kuran Kursları ile ANADER’in hizmet binalarında eğitim görüyorlar.