Ribat Sudan'da savaş mağduru yetimlere ulaştı

Ribat Sudan'da savaş mağduru yetimlere ulaştı

Birçok sivil toplum kuruluşunun hiçbir şekilde giremediği, Sudan'ın en tehlikeli bölgelerine giren Ribat buralarda, insani yardım çalışması yürütüyor.

Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışı insani yardım faaliyetlerini yürüten Ribat İnsani Yardım Derneği, Sudan'da Hartum dışındaki, güvenli olmayan bölgelerde de yetim çalışması yürütmeye başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ribat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Duman, yer yüzündeki ümmetin mağdur her ferdine ulaşmak için mücadele yürüttüklerini ifade etti.

Seyit Duman şöyle konuştu; "Aslında bugün Suriye'de devam eden zulüm ve katliamlar, Afrika'nın birçok bölgesinde hiçbir kesintiye uğramadan yıllardır devam etmektedir. Fransa, İngiltere gibi ülkelerin bölgede hakimiyetini artırmak için körüklediği savaşlar Afrika'da her geçen gün büyük yaralar açmaktadır, büyük kayıplara vesile olmaktadır.

Ribat olarak bu savaşları bitirmeye gücümüz yetmiyor ama savaş mağduru kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz ve bu bölgelerde insani yardım çalışmaları yürütüyoruz.

Sudan'da da ekiplerimiz Hartum'un dışındaki savaş mağduru yetimlere ziyarette bulundular. Misyonerlerin yoğun olduğu bu bölgede çalışmalarımızı ve projelerimizi başlattık. Tüm yardım severlerimizden destek ve dua bekliyoruz.

Şunu ifade edebilirim, bizim Sudan'da yoğun çalışmalar yapan kardeşlerimiz var, orada sistemli çalışmalar yürütüyorlar. Bunun için de daha fazla mesafe kat edebiliyoruz.

Önümüzdeki süreçte de güvenli olmayan bu bölgelerde insani yardım çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz." dedi.

Ribat İnsani Yardım Derneği halen, Gazze ve Suriye başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda insani yardım çalışmalarını yürütüyor.