RİBAT Sudan'da Eğitim seminerleri düzenliyor

RİBAT Sudan'da Eğitim seminerleri düzenliyor

Sadece Afrika'nın açlığı ile ilgilenmeyen, insanların eğitilmesinin, bir toplumun kalkınması için en büyük şart olduğunu bilen Ribat, Sudan'da yürüttüğü eğitim faaliyetlerine, gençlere yönlük eğitim seminerlerini de ekledi.

Ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışı insani yardım çalışmalarını yapan Ribat İnsani Yardım Derneği, Sudan'da gençleri hayata hazırlamak için eğitim programları düzenliyor.

Konuyla ilgili Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman bir açıklama yaptı. Açıklamasında, "Sudan'da sadece insani yardım olarak biz karın tokluğunu görmüyoruz, kalp ve kafa tokluğunun da önemli olduğunu düşündüğümüz için insanlarımızın karınlarını doyurma ile hizmetlerimizi sınırlamadık ve eğitim faaliyetleri de yürütüyoruz." diyen Seyit Duman konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sudan’da genç nüfusun çok olmasından ötürü gençlerin vakitlerine değer katabilmek, ümmet bilincini oluşturabilmek için Gençlik Eğitim Çalışmalarını başlattık. Gençler ne yazık ki Sudan'da çok az eğitim faaliyetine tabi oluyorlar. Biz de bu çerçevede farklı bir faaliyet icra etme kararı aldık. Bunun ilk adımı olarak da ‘Küçük Üretken Projeler Eğitim Semineri’ adlı seminerimizi aşevimizde gerçekleştiriyoruz. Seminer için Sudan’ın en güzide hocalarını analiz edip seminerimize davet ettik ve sağ olsunlar onlar da kabul etti ve eğitim programlarımıza katılıyorlar.

Bu seminerlerimizde hayatta küçük şeyler ile büyük işlerin başarılacağını, birlik olup ümmet bilincini kavrarsak çok güçlü olacağımızı ve bunlarla birlikte daha birçok konuyu işliyoruz. Seminer sonunda kursiyerlerimize Sudan hükümetinden onaylı sertifikaları veriliyor ve katılımcılarımıza bu sertifikalar birçok alanda yardımcı oluyor.

Bu eğitim seminerlerinde başarılı olmamız çok önemli, bir sonraki aşma olarak mesleki eğitim seminerlerini görüyoruz ve buna da başlamak istiyoruz. Sudan'da birçok meslek ile ilgili insan kaynağı yetişmesinde de önemli görevler üstlenebileceğimizi düşünüyoruz."

Ribat'ın halen Sudan'da Külliyeleri ile eğitim programlarını sürdürürken, 50'ye yakın farklı okulda da okuyan öğrencilere yemek ulaştırıyor.