Ribat, Şehit Özalkan adına su kuyusu açtı

Ribat, Şehit Özalkan adına su kuyusu açtı

Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ribat İnsani Yardım Derneği Afrin Şehidi Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan adına Arakan kamplarındaki müslümanlar için su kuyusu açıldı.

Türkiye'deki yardım faaliyetleri ile adından söz ettiren Ribat İnsani yardım Derneği, dünyanın birçok yerinde de mazlum coğrafyalara insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Özellikle dünyanın en büyük “vatansız” topluluğu. 2.5 milyonu bulan nüfuslarına rağmen herhangi bir kimliğe veya hakka sahip olmayan Rohingya Müslümanları için su kuyuları açmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki hayırsever vatandaşların yardımlarını Arakan Kampları'na ulaştıran Ribat ekibi bir de 20 Ocak'ta başlayan Zeytin Dalı Operasyonu'nun ilk şehidi Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan adına su kuyusu açtı. 
ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ
Bizlere bu vatanı emanet eden şehitlerimize minnet borçluyuz diyen Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, "Bugüne kadar defalarca katliama uğrasalar da buna karşılık verecek güçleri veya itiraz edebilecekleri bir yer yok. Şimdi bir kez daha uğradıkları katliamla gündeme gelen Rohingya Müslümanları için son yüz yılın özeti bu şekilde. Biz de hem şehitlerimizin adını dünyanın her yerinde yaşatmak hem de mazlum müslüman kardeşlerimize bir nebze olsun destek olmak amacıyla Musa Özalkan su kuyusu açtık. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum" diye konuştu.