Ribat Moro’da

Ribat Moro’da

Ribat Eğitim Vakfının İnsani Yardım Derneği, Ribat İnsani Yardım Derneği, insani yardım ve bazı etkinlikler için Moro’daydı…

Yıllardır acı çeken, Filipin zulmüne maruz kalan, yurtlarından çıkarılan, kamplarda yasamak zorunda kalan ve bu süreçte 135 bin şehit veren Morolu Müslümanlara Ribat İnsani Yardım Derneği acil yardım ulaştırdı. Son zamanlarda yaşam şartları iyice zorlaşan ve tekrar başlayan çatışmaların zor durumda bıraktığı Morolu Müslümanlara Ribat İnsani Yardım Vakfı, gıda, giyecek ve süt keçisi dağıttı. Morolu Müslümanların bölgede varlık mücadelesi neticesinde kurulan Cotabato İslam Üniversitesinin bünyesindeki radyonun da açılmasına katkı yapan, teknik ve malzeme yardımında bulunan Ribat İnsani Yardım Derneği bölge insanına Müslümanların kardeş olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu.   Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, “Biz Müslümanların kardeş olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.  Peygamber Efendimiz, ‘Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim, mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim, bir Müslüman’ı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir Müslüman’ın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun kusurunu örter.’ (Buhârî, Mezâlim, 3) buyuruyor.  Bugün dünyada ne yazık ki en fazla sıkıntı yaşayanlar Müslümanlardır. Bunu Moro’da bir kez daha müşahede etme olanağımız oldu.

Kardeşlerimiz gerçekten çok sıkıntıdalar. Filipinler ne yazık ki Moro’daki kardeşlerimize sistemli bir şekilde zulüm uyguluyor, katliamlar yapıyor.

Fakat bu zulümlere, bu baskılara rağmen bizi etkileyen bir imanı kararlılık gördük kardeşlerimizde.  Acil yardım çerçevesinden, bin aileye yardım ulaştırdık. Süt keçisi dağıttık, insanlar böylece bu keçiler sayesinde daha uzun süreli gıda ihtiyacını karşılamış olacaklar.

Bizi ayrıca mutlu eden, bölgede bir radyo açılması oldu. Cotabato İslam Üniversitesi bünyesinde bir radyo kuruldu. Tabi teknik konularda bazı eksikleri varmış, yardımcı olduk, malzeme konusunda yardımcı olduk. Böylece Moro’da Müslümanların radyosu da yayına başladı.  Bundan sonra da Moro’ya Ribat İnsani Yardım Derneğinin yardımları sürecektir. Müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarını en aza indirmek için, biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.  Elbette yardım severlerimize de teşekkür ediyoruz.  Onların yardımları en iyi şekilde yerlerine ulaştırılıyor, bunu şükrederek ifade edebilirim.” Dedi.  Ribat İnsani Yardım Derneği şu anda onlarca ülkede binlerce Müslüman’a insani yardım ulaştırıyor. Nihal KAVAK