Ribat kurbana hazır

Ribat kurbana hazır

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara hayırseverlerin Kurban yardımlarını ulaştıran Ribat Eğitim Vakfı bu yıl da “Paylaştıkça çoğalan iyiliğin adıdır Kurban” sloganı ile yardım çalışmalarına start verdi.

Ribat Eğitim Vakfı Kurban çalışmalarına başladı, yurt içi çalışmalar Ribat Aşevi, yurt dışı çalışmalar ise Ribat İnsani Yardım Derneği ile yürütülüyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, önümüzdeki Kurban Bayramında Türkiye, Sudan,  Kırgızistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Uganda, Moro, Kosova, Makedonya, Suriye, Afganistan ve Gazze’de kurban yardımlarının dağıtılacağını belirtti.

Bölge dağılımları ve fiyatlar konusunda bilgilendirme yapılan Muzaffer Büyük yurt içi Kurban fiyatının 600 TL, Yurt Dışında ise Afrika ve Uzak Asya'da 350, Balkanlar'da 400, Suriye'de 650, Gazze'de ise 1100 Türk Lirası olarak kurban fiyatının belirlendiğini ifade etti.

 Muzaffer Büyük, "Allah bizi insanlara yardım ile vazifelendirmişse buna şükretmeli ve ne kadar önemli bir vazifeye talip olduğumuzun farkında olmalıyız. Allah kendi rızası için yapılan ve yapılacak tüm hayırları kabul etsin. Kurban insan ilişkileri ve İslam’ın birliktelik ruhunu yansıtan en güzel ibadettir” diye kaydetti.

Diğer taraftan Ribat Eğitim Vakfı Konya'da Kurban kesim işini de yürütecek.

Ribat Aşevinde yürütülecek çalışmalarda kurbanlar kesildikten sonra sahiplerine paketlenerek verilecek.

Ribat Eğitim Vakfı kesilen kurbanları yetim, öksüz, kimsesiz, savaş mağdurları, sığınmacılar ve diğer yardıma muhtaçlara ulaştırıyor.

Ribat Eğitim Vakfı'na 0332 79 79, 444 42 18 nolu telefonlar ile www.ribatinsaniyardim.com, www.ribatasevi.org internet sitelerinden online olarak kurban bağışı yapılabiliyor.