Ribat günlük 6 bin kişiye ulaşıyor

Ribat günlük 6 bin kişiye ulaşıyor

Konya’nın önde gelen yardım kuruluşlarından Ribat İnsani Yardım Derneği ve Ribat Aşevi günlük birbirinden farklı yardımlarla sadece Konya’da 6 bin insana ulaşıyor.

 

Merkezi Konya’da olan Ribat İnsani Yardım Derneği, yurt içi ve yurt dışı yardım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yurt dışında, Ortadoğu, Afrika, Kafkaslar, Balkanlar, Uzakdoğu ve birçok İslam ülkesine yardım götüren Ribat, yurt içinde de yardımlarını hızlandırdı.

img_0213.jpg

Özellikle Ramazan ayının gelmesiyle yardım faaliyetlerini 2 katına çıkaran Ribat, sadece Konya’da günlük 6 bin kişiye yardım yapıyor. Ribat Aşevi Müdürü Ali Sakman, Ribat olarak sadece Konya’da ramazan yardımları, öğle saatlerinde yemek dağıtımı ve günün her saatinde ekmek ve çeşitli gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

img_0181-001.jpg

Ramazan ayında yardım faaliyetlerinin artığını söyleyen Sakman, “Ribat İnsanı Yardım Derneği olarak, Ramazan ayında her gün yardım kolilerimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Günlük en az 100 koli, Konya merkez ve çevre mahallelerdeki ihtiyaç sahibi aileleri ve şahıslara ulaştırılıyor. Bunların yanında Ribat Aşevi olarak her gün bin 150 kişilik yemek yapılıyor ve dağıtılıyor. Yemek dağıtım işinin büyük bir bölümünü de kendi araçlarımızla ihtiyaç sahiplerine götürüyoruz. Yine Aşevimizde her sabah ekmek dağıtımı oluyor. Yine yardımsever vatandaşlarımız tarafından bize ulaştırılan çeşitli gıda maddelerini ekmek dağıtımı ile birlikte yapıyoruz” dedi.

img_0202.jpg

YARDIM MARKET HER ZAMAN HİZMETTE

Ribat İnsani Yardım Derneği bünyesinde bulunan Yardım Market hakkında da bilgi veren Ali Sakman, burada yiyecek ve giyecek malzemelerinin, ihtiyaç sahipleri tarafından seçilerek alındığını söyledi. İhtiyaç sahibi kişilerin buraya gelerek, ayakkabı, giysi, yiyecek ve birçok ihtiyaç maddesini buradan alabildiğini söyleyen Sakman, Ribat olarak her zaman mazlumların yanında olduklarını dile getirdi. İhtiyaç sahibi insanlara Ribat olarak dokunduklarını yineleyen Ali Sakman Konyalı yardımsever vatandaşlardan bu konudaki duyarlılıkları hakkında teşekkür etti.

img_0198.jpg